Щодо щеплення по поліомієліту

Щодо щеплення по поліомієліту

 

Інформаційні матеріали щодо вакцинації в Україні для комунікації та поширення

Інформаційні матеріали щодо вакцинації в Україні для комунікації та поширення

Чи варто пірнати в ополонку на Водохреща

КУПАТИСЬ ЧИ НЕ КУПАТИСЬ?

 

Чи варто пірнати в ополонку на Водохреща

Одноразове купання в ополонці навряд чи оздоровить вас, навпаки - купання в крижаній воді без підготовки може стати причиною проблем зі здоров’ям.

Водночас, холодна вода загалом має добрий вплив на організм, за умови, що загартовуватись ви будете правильно і поступово.

Інофрмаційні матеріали про вакцинацію в Україні

Інофрмаційні матеріали про вакцинацію в Україні

Йод: навіщо він організму і де його взяти?

Йод: навіщо він організму і де його взяти?

Поради нутриціолога щодо ролі йоду для нашого здоров'я.

 

ЮНІСЕФ

Їжа, яку ми щоденно вживаємо — це рушійна сила для нашого організму. Збалансований раціон здатен забезпечити нас необхідними макро- і мікроелементами,  а це — ключ до хорошого самопочуття та міцного здоров’я. Існує 14 незамінних для здоров’я мікроелементів: кальцій, хром, мідь, фтор, залізо, магній, марганець, цинк, молібден, фосфор, калій, селен, натрій і, зокрема йод.  

Сіль: друг чи ворог?

Сіль: друг чи ворог?

Поради нутриціолога щодо споживання солі.

ЮНІСЕФ

Світова статистика свідчить: понад 90% дорослих і 96% дітей у віці до 4 років вживають більше за рекомендовані норми солі. Якщо дитина споживає велику кількість солі в дитинстві, вона призвичаюється до солоної їжі, і ця звичка залишається на все життя. Багато солі зазвичай містять популярні серед школярів пакетовані снеки, чипси, солоні горішки та арахіс. Проте сіль — це не отрута. Ризики для здоров’я пов’язані саме з надлишковим вживанням. 

Залізо: навіщо воно організму і де його взяти?

Залізо: навіщо воно організму і де його взяти?

Поради нутриціолога щодо споживання заліза та його значення для здоров'я.

ЮНІСЕФ

Залізо — незамінний для організму мікроелемент. Нам важливо отримувати його з продуктами харчування, адже дефіцит заліза впливає на роботу всього організму. 

Обережно – ботулізм!

Обережно – ботулізм!

 Наприкінці листопада в Сумській області зареєстровано два випадки захворювання на смертельно небезпечну хворобу –ботулізм. Постраждало шість чоловік. Одна з них жінка 46 років вживала в їжу смажене м’ясо, перебуваючи на території Польщі. Сире м’ясо для приготування їжі придбала в супермаркеті. На жаль чеки на придбання відсутні, тому місце виготовлення, термін реалізації, умови зберігання не відомі. Сире м’ясо було під вакуумною упаковкою, без доступу повітря , що і спричинило утворення ботулотоксина

Про єрсиніози та їх профілактику

Про єрсиніози та їх профілактику

 

Єрсиніози – це гострі інфекційні захворювання, які перебігають з симптомами інтоксикації,  переважним ураженням шлунково-кишкового трактату, опорно-рухового апарату та шкіри.

ЕХІНОКОКОЗ - НЕБЕЗПЕЧНА ХВОРОБА!

ЕХІНОКОКОЗ  -   НЕБЕЗПЕЧНА ХВОРОБА!

      Ехінококкоз – тяжке  хронічне паразитарне захворювання, яке становить загорозу життю людини. Тривалість захворювання без лікування - десятки років, коли порушуються функції життєво-важливих органів, де «оселяється» паразит у вигляді кісти.Найчастіше вражається печінка, легені, іноді  селезінка,нирки, підшлункова залоза, кістки.