Щодо щеплення по поліомієліту
Щодо щеплення по поліомієліту
Інформаційні матеріали щодо вакцинації в Україні для комунікації та поширення
Інформаційні матеріали щодо вакцинації в Україні для комунікації та поширення
Чи варто пірнати в ополонку на Водохреща
КУПАТИСЬ ЧИ НЕ КУПАТИСЬ?
Чи варто пірнати в ополонку на Водохреща
Одноразове купання в ополонці навряд чи оздоровить вас, навпаки - купання в крижаній воді без підготовки може стати причиною проблем зі здоров’ям.
Водночас, холодна вода загалом має добрий вплив на організм, за умови, що загартовуватись ви будете правильно і поступово.
Інофрмаційні матеріали про вакцинацію в Україні
Інофрмаційні матеріали про вакцинацію в Україні
Йод: навіщо він організму і де його взяти?
Йод: навіщо він організму і де його взяти?
Поради нутриціолога щодо ролі йоду для нашого здоров'я.
ЮНІСЕФ
Їжа, яку ми щоденно вживаємо — це рушійна сила для нашого організму. Збалансований раціон здатен забезпечити нас необхідними макро- і мікроелементами, а це — ключ до хорошого самопочуття та міцного здоров’я. Існує 14 незамінних для здоров’я мікроелементів: кальцій, хром, мідь, фтор, залізо, магній, марганець, цинк, молібден, фосфор, калій, селен, натрій і, зокрема йод.
Сіль: друг чи ворог?
Сіль: друг чи ворог?
Поради нутриціолога щодо споживання солі.
ЮНІСЕФ
Світова статистика свідчить: понад 90% дорослих і 96% дітей у віці до 4 років вживають більше за рекомендовані норми солі. Якщо дитина споживає велику кількість солі в дитинстві, вона призвичаюється до солоної їжі, і ця звичка залишається на все життя. Багато солі зазвичай містять популярні серед школярів пакетовані снеки, чипси, солоні горішки та арахіс. Проте сіль — це не отрута. Ризики для здоров’я пов’язані саме з надлишковим вживанням.
Залізо: навіщо воно організму і де його взяти?
Залізо: навіщо воно організму і де його взяти?
Поради нутриціолога щодо споживання заліза та його значення для здоров'я.
ЮНІСЕФ
Залізо — незамінний для організму мікроелемент. Нам важливо отримувати його з продуктами харчування, адже дефіцит заліза впливає на роботу всього організму.
Обережно – ботулізм!
Обережно – ботулізм!
Наприкінці листопада в Сумській області зареєстровано два випадки захворювання на смертельно небезпечну хворобу –ботулізм. Постраждало шість чоловік. Одна з них жінка 46 років вживала в їжу смажене м’ясо, перебуваючи на території Польщі. Сире м’ясо для приготування їжі придбала в супермаркеті. На жаль чеки на придбання відсутні, тому місце виготовлення, термін реалізації, умови зберігання не відомі. Сире м’ясо було під вакуумною упаковкою, без доступу повітря , що і спричинило утворення ботулотоксина
Про єрсиніози та їх профілактику
Про єрсиніози та їх профілактику
Єрсиніози – це гострі інфекційні захворювання, які перебігають з симптомами інтоксикації, переважним ураженням шлунково-кишкового трактату, опорно-рухового апарату та шкіри.
ЕХІНОКОКОЗ - НЕБЕЗПЕЧНА ХВОРОБА!
ЕХІНОКОКОЗ - НЕБЕЗПЕЧНА ХВОРОБА!
Ехінококкоз – тяжке хронічне паразитарне захворювання, яке становить загорозу життю людини. Тривалість захворювання без лікування - десятки років, коли порушуються функції життєво-важливих органів, де «оселяється» паразит у вигляді кісти.Найчастіше вражається печінка, легені, іноді селезінка,нирки, підшлункова залоза, кістки.