До уваги населення області!

Зважаючи на чисельні запити громадян області щодо обстеження  на коронавірус, ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України» винайшла можливість розширення послуг  та продовжує дослідження методом  ПЛР на виявлення  вірусу SARS CoV-2 (коронавірус, що викликає захворювання COVID-19) на платній основі за зверненням громадян:

- осіб, які перетнули кордон (прибули з держави або є громадянами держави із значним поширенням COVID-19)  та  бажають припинити самоізоляцію, обсервацію;

- осіб, що потребують обстеження на SARS CoV-2 у зв’язку з виїздом за кордон. 

  1. Для проведення обстеження (забір мазків з носа та ротоглотки)  у зв’язку з виїздом за кордон необхідно звернутися до ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України»: м. Суми, вул. Привокзальна,27, вхід з двору  за  дороговказом 
  •  Обстеження в лабораторному центрі  проводяться щоденно в робочі дні (з понеділка по п’ятницю)  з 8-30 до 10-30; 
  • Ціна послуги: 997,78 грн з ПДВ (у випадку забору матеріалу в  ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України») або 954,83 грн з ПДВ (у випадку забору матеріалу у лікувально - профілактичному закладі) 
  • На обстеження необхідно прийти з підтвердженням проплати послуги на рахунок:

Одержувач: Державна установа «Сумський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»

р/р UA848201720313291001201084481

Держказначейська служба України, м. Київ

Код 38523259

Інд № 385232518199

Код доходів  *;25010100

Призначення платежу: за ПЛР коронавірус

 

  • Перед обстеженням слід утриматись від прийому їжі та пиття води, соків, чаю, кави та інших напоїв протягом 2-х годин 
  • Дослідження будуть проводитись в порядку черговості надходження зразків до лабораторії. Результати досліджень будуть видані якнайшвидше, але не пізніше 72 год.  
  1. 2. з 05.09.2020 року Центр вимушено припинив  забір матеріалу в приміщеннях лабораторій установи за адресою: м. Суми, вул. Привокзальна, 27 на SARSCoV-2 від осіб, що знаходяться на самоізоляції у зв’язку з перетином державного кордону  України.

З метою збереження, в першу чергу, Вашого здоров’я, здоров’я громадян, внаслідок можливих контактів, пропонуємо для забору матеріалу для обстеження осіб, що знаходяться на самоізоляції після прибуття в Україну з-за кордону скористатись послугами сімейних лікарів, медперсоналу мобільних бригад первинної ланки лікувально-профілактичних закладів та приватних медичних підприємств (медичний центр «Флоріс», медичний центр «Мед-Союз» та інші). Дослідження відібраного матеріалу  проводяться  лабораторією нашого Центру.

 

  • У разі самоізоляції особи, що перетнула кордон, з використанням електронного сервісу «Дій вдома»  після проведення тестування, після отримання негативного результату, лабораторія заповнює оn-line форму, яка автоматично передається до Міністерства цифрової трансформації. Підставою для припинення самоізоляції є сповіщення особи через додаток «Дій вдома».

 

Одночасно наголошуємо, що ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України» продовжує проведення  в повному обсязі  безкоштовних досліджень в ПЛР на виявлення  вірусу SARS CoV-2, (з діагностичною метою, за епідемічними показами та ін. тестування, визначені Міністерством охорони здоров’я), які проводились до цього часу.

 

У разі виникнення питань радимо звернутись на гарячу лінію ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України» 095 142 54 98