Завідувач лабораторії: Габелюк Тетяна Сергіївна

Мікробіологічна лабораторія відділу входить до складу Державної установи «Сумський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я  України» 

 

 

Мікробіологічна лабораторія

 

відділу дослідження біологічних факторів

 Завідувач лабораторії: Габелюк Тетяна Сергіївна, лікар-бактеріолог вищої категорії

   Телефон: (0542) 250-561

 Мікробіологічна лабораторія відділу входить до складу Державної установи «Сумський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я  України» (далі – Центр).

 Мікробіологічна лабораторія (як підрозділ Випробувальної лабораторії Центру) має атестат акредитації  Національного агентства з акредитації України відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2017(ISO/IEC 17025:2017 IDT)  за  № 20627 з терміном дії до 10 січня 2024 року та свідоцтво про атестацію Державного підприємства „Сумський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації” № РУ-0116/18 з терміном дії до 04.04.2023 року.

 Крім того, лабораторія має дозвіл  № 56 – 13 на право роботи із збудниками ІІІ –ІVгруп патогенності по 24.07.2017 року.  

      Мікробіологічна  лабораторія здійснює дослідження:

 1. Мікробіологічний контроль стерильності виробів медичного призначення, інструментарію після стерилізації, лікарських засобів та інших об’єктів.

 

2. Мікробіологічний контрольхарчових продуктів та продовольчої сировини.

 

3. Мікробіологічний контроль води, безалкогольних напоїв, пива.

 

4. Визначення промислової стерильності консервованої продукції.

 

5. Мікробіологічні дослідження консервованої продукції для виявлення причин псування.

 

6. Виявлення у борошні та хлібобулочних виробах збудника картопляної хвороби.

 

7. Визначення мікробіологічної чистоти нестерильних лікарських засобів, косметичних виробів і засобів побутової хімії.

 

8. Виявлення бактеріального забруднення середовища життєдіяльності людини методом змивів на:

 

    • мезофільні аеробні та факультативно-анаеробні мікроорганізми;

 

    • бактерії групи кишкової палички;

 

    • плісеневі гриби та дріжджі;

 

    • золотистий стафілокок;

 

    • патогенну та умовно-патогенну мікрофлору.

 

9.  Визначення бактеріального забруднення  повітря закритих приміщень.

 

10. Визначення в біологічному матеріалі збудників інфекційних захворювань.

 

11. Бактеріологічні дослідження на дисбактеріоз.

 

12. Визначення напруженості  імунітету до дифтерії та правцю.