«СКАЖЕМО КОРУ- НІ!»

 «СКАЖЕМО КОРУ- НІ!» 

 

Фахівці  Путивльського віділення Сумського  обласного центру контролю та профілактики хвороб  провели зустрічі з батьками та освітяни КУ « Путивльський інклюзивно – ресурсний центр ПМР та КУ « Центр надання соціальних послуг» ПМР в рамках проєкту «Вациновані –захищені!».

 

Заходи були присвячені покращенню обізнаності дорослих і дітей про користь щеплень та підвищенню рівня імунізації дітей у Путивлі.

З дітьми  фахівці Сумського ОЦКПХ провели ігрове заняття, присвячене темі вакцинації від кору. Діти дізнались про важливість вакцинації та зрозуміли,як щеплення захищають від інфекційних хвороб. Маленькі відвідувачі з радістью розфарбували розмальовки з зображенням "вірусів" та "вакцин", а також діти отримали в подарунок брендовані повітряні кульки.

 

Заходи проходили у вигляді: "питання-відповідь", розвінчували міфи імунізації - для дорослих.

 

Дорослим нагадали про щеплення, які внесені до Національного календарю щеплень, зауважили, що вони безкоштовні. Фахівці центру   нагадали про щеплення проти грипу, ковіду, специфічну профілактику сказу та щеплення проти туляремії.

 

 Круглий стіл пройшов інтерактивно в режимі між сиренами та враховуючи всі застережні заходи.

 

Освітяни отримали рекомендації щодо роботи з темою вакцинації. Зокрема,  користуватись лише  доказовими джерелами інформації: наприклад, сайтами  Міністерства охорони здоров’я, центру громадського здоров’я, ВООЗ, ЮНІСЕФ.

 

Завдяки цьому заході, вони отримати змогу підвищити свій рівень знань щодо важливості та необхідності щеплень. А також запрошені були  проінформовані  про небезпечну хворобу – кір.

 

Працівники  закладів  отримали брошури «Кір: швидкий та небезпечний», «Як розмовляти з батьками про кір», які допоможуть їм краще комунікувати з батьками, аби вони знали та розуміли, що вакцинація - це єдиний спосіб убезпечити дітей та дорослих від важкого перебігу хвороби, ускладнень чи навіть смерті.

 

«Обізнаність в цільових групах на задовільному рівні, а батьки дуже відповідально відносяться до здоров'я своїх дітей. Адже саме батьки можуть вирішувати за своїх діточок, чи потрібно щеплення дитині,»- зазначила Тетяна Лучанінова - в.о. завідувача Путивльським відділенням ДУ "СОЦКПХ МОЗУ"

 

Захід відбувся у рамках проекту Українського Католицького Університету (Український католицький університет UCuniversity) за підтримки Дитячого фонду ООН (UNICEF) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.