Епідемічна ситуація з гострих кишкових інфекцій в області

на тижні, що минає (з 18.09. по 24.09.2014 року) не ускладнена  груповими  захворюваннями та не пов’язана з перебуванням в організованих дитячих колективах і харчуванням в закладах громадського харчування.

Всього було зареєстровано 79 випадків ГКІ проти 63-на попередньому тижні. Захворюваність серед дітей  у 1,3 рази перевищує відповідну серед дорослих ( 45 проти 34 випадків).

         Зареєстровано також 17 не пов’язаних між собою випадків ГКІ серед дітей, які відвідують дитячі дошкільні заклади та школи.  Причин та умов, що могли призвести до захворювання, пов’язаних з перебуванням в цих закладах, при проведенні епідеміологічного розслідування не встановлено.

З метою забезпечення епідемічного благополуччя населення області  та недопущення епідемічних ускладнень з ГКІ, спеціалістами відокремлених структурних підрозділів Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області та ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» забезпечується повний обсяг протиепідемічної та профілактичної роботи згідно повноважень