НА СУМЩИНІ СТАРТУВАЛИ ЗАХОДИ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ТИЖНЯ ІМУНІЗАЦІЇ.

НА СУМЩИНІ СТАРТУВАЛИ ЗАХОДИ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ТИЖНЯ ІМУНІЗАЦІЇ.

Фахівці відділу імунопрофілактики  Сумського обласного  центру контролю та профілактики хвороб на базі КНП ЦПМСД №2 СМР провели профілактичний захід для сумчан « День здоров’я».

У приміщенні медичного закладу Сум було організовано роботу фахівців Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб та медичних працівників первинки.

 Для  відвідувачів медустанови  наші спеціалісти провели профілактичні бесіди з питань імунопрофілактики.

Під час яких фахівці поширювали тематичну друковану продукцію , розповідали дорослим про важливість дотримання Національного календаря профілактичних щеплень, а діток порадували брендованими повітряними кульками. та тематичними розмальовками.

Профілактичні щеплення проводили медичні працівники КНП ЦПМСД №2 КНП.

Також з медичними працівниками  обговорили питання підвищення охоплення профілактичними щепленнями населення та проблеми, що виникають при роботі з батьками, які відмовляються від профілактичних щеплень.

Вакцинація — це безпечний та ефективний спосіб захисту дітей та дорослих від небезпечних інфекційних хвороб та їхніх ускладнень.

Згідно з Національним календарем профілактичних щеплень кожна дитина в Україні до 16 років має отримати щеплення від 10 небезпечних інфекцій: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту та гемофільної інфекції типу b. Дорослі мають кожні 10 років ревакцинуватися від дифтерії та правцю.

Для того щоб запобігти спалахам хвороб та захистити тих людей, яким за віком чи через важкі хвороби та стани тимчасово не можна вакцинуватися від певних хвороб, потрібен колективний імунітет. Для цього 95% дітей мають бути щеплені всім, що належить у їхньому віці, а не менше 80% дорослих мають вчасно робити бустерні щеплення від правця й дифтерії.