Епідемічна ситуація з гострих кишкових інфекцій в області

55 випадків, що становить 59% від усіх захворілих. У зв’язку з цим слід на тижні, що минає (протягом 04.09 - 10.09.2014 року) характеризується зростанням кількості захворілих на 7 випадків порівняно з попереднім. Проте спалахів та групових захворювань на гострі кишкові інфекції (ГКІ), в т.ч. пов’язаних з перебуванням в організованих дитячих колективах, та з харчуванням в закладах громадського харчування не зареєстровано.

Всього зареєстровано 93 проти 86 випадків ГКІ - на попередньому тижні. Зростання відбулося насамперед за рахунок захворілих дорослих осіб, яких зареєстровано наголосити про необхідність дотримання в домашніх умовах правил особистої гігієни, технології та термінів приготування і зберігання  харчових продуктів.

Серед дитячого населення віком 0-17 років  відповідно зареєстровано  38 випадків ГКІ, або 41% від їх  загальної кількості. З числа захворілих дітей 25 випадків або 66% - діти віком до 6 років, з яких 60% –  не відвідують організовані колективи.

         Зареєстровано також 10 не пов’язаних між собою випадків ГКІ серед дітей, які відвідують дитячі дошкільні заклади. Причин та умов, що призвели до захворювання, пов’язаних з перебуванням в цих закладах, не встановлено.

З метою забезпечення епідемічного благополуччя населення області  в період сезонного підйому захворюваності та недопущення епідемічних ускладнень з ГКІ, спеціалістами відокремлених структурних підрозділів Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області та ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» забезпечується вся необхідна протиепідемічна та профілактична робота згідно повноважень.