Кількість захворілих на гострі кишкові інфекції в області протягом 3 останніх тижнів дещо збільшилася

Кількість захворілих  на гострі кишкові інфекції в області  протягом 3 останніх тижнів дещо збільшилася

 

 

 

На тижні, що минає (протягом  14-20.08.2014 року) в містах та районах області спалахів та групових захворювань на гострі кишкові інфекції (ГКІ) та випадків, пов’язаних з перебуванням в організованих дитячих колективах, та з харчуванням в закладах громадського харчування не зареєстровано.

Всього на ГКІ захворіло 86 осіб (на попередньому тижні - 88), в т.ч.  дітей  0-17 років – 46 (53,5%),  дорослих – 24 (46,6%) від зареєстрованих.

Серед дітей 31 випадок або 67% - до 6 років, з яких 77% –  не відвідують організовані колективи.

У зв’язку з цим слід наголосити про необхідність дотримання в домашніх умовах правил особистої гігієни, технології та термінів приготування і зберігання  харчових продуктів.

         Зареєстровано також 7 поодиноких випадків ГКІ серед дітей, які відвідують дитячі дошкільні заклади. Причин та умов, що призвели до захворювання, з перебуванням в них не встановлено.

З метою забезпечення епідемічного благополуччя населення області  в період сезонного підйому захворюваності та недопущення епідемічних ускладнень з ГКІ, надана вказівка керівникам відокремлених структурних підрозділів Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області та ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» щодо посилення діяльності згідно  повноважень, в т.ч. проведення активної  санітарно-освітньої роботи.