Підсумки колегії

Підсумки діяльності  Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області у  2013 році


Підсумки колегії31 січня 2014 року о 10.00 год. відбулося засідання колегії Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області за участю  заступника  Голови Сумської обласної державної адміністрації Іщенко Т.Д. на тему «Підсумки діяльності Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області у 2013 році та завдання на 2014 рік». На засіданні  були присутні  представник Управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації Бутенко В.М., представник Управління освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харламов Ю. І., представник Управління молоді та спорту Заяц О.Ю.
Засідання колегії розпочав начальник Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області Псарьов В.М. зі вступного слова, в якому наголосив про основні питання, які розглядалися на розширеній колегії Державної санітарно-епідеміологічної служби України 17.01.2014 року про «Підсумки діяльності державної санітарно – епідеміологічної служби України у 2013 році та завдання на 2014 рік».
З аналізом  роботи по профілактиці інфекційних, паразитарних захворювань у Сумській області за 2013 рік та завдання на 2014 рік виступив заступник  начальника Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області – Конча В.О. (доповідь додається).
Про  роботу по профілактиці неінфекційних захворювань, санітарно-гігієнічної роботи у Сумській області за 2013 рік та завдання на 2014 рік  доповів заступник начальника Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області Черенков В.М. (доповідь додається).
Про виконання плану лабораторних, інструментальних досліджень у порядку держсанепіднагляду за 2013 рік  проінформував директор ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» - Збаражський В.П.
На сьогоднішній день, дотримання норм чинного законодавства при здійсненні державного нагляду установами Держсанепідслужби у Сумській області є важливим аспектом роботи вцілому, про що наголосила завідувач сектором правового забезпечення Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області.
З Наказом Генерального прокурора України «Про організацію прокурорського нагляду за додержанням і застосуванням законів» від 07.11.2012 р. № 3 гн та його основними положеннями, ознайомила юрисконсульт сектору правого забезпечення Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області Строколіс В.Г.
Особливу увагу в роботі Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області завжди приділяється зверненню громадян, про що з аналізом за 2013 рік повідомила завідувач сектору документообігу, інформаційного забезпечення, доступу до публічної інформації та зв’язків з громадськістю Сергієнко Т.М.
Свої зауваження до роботи фахівців Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області висказала заступник Голови Сумської обласної державної адміністрації Іщенко Т.Д. Перш за все, Тамара Дмитрівна звернула увагу на питання медичного забезпечення населення та наголосила, що на дану галузь для вирішення проблемних питань виділяється понад 500 млн. грн., і тому,  ми маємо прикласти всі зусилля аби населення побачило найкращі результати нашої діяльності. Необхідно вдосконалювати роботу з питання санітарно-епідеміологічного благополуччя населення та покращувати показники діяльності санітарної служби області.