Відкриті торги з особливостями

ОБГРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі електричної енергії, розміру

бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

 

 

1.Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:

Державна установа «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» ЄДРПОУ 38523259 

2.Назва предмета закупівлі «Електроенергия» - Код ДК 021:2015 09310000-5 Електрична енергія

3.Вид процедури Відкриті торги з особливостями

4.Ідентифікатор закупівлі   UA-2023-11-10-012564-a 

5.Місце поставки – 40022 вул. Привокзальна, 27 м. Суми Сумська обл., структурні підрозділи замовника, в межах балансової належності електроустановок замовника.

6.Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі.

            Технічні характеристики повинні відповідати технічним умовам та стандартам, передбаченим законодавством України, діючим на період постачання Товару. Учасник повинен забезпечувати дотримання загальних та гарантованих стандартів якості постачання електроенергії.

Товар повинен відповідати показникам якості безпеки, які встановлюються законодавством України та стандартами, а також не повинен мати негативного впливу на навколишнє середовище.

Відносини, що виникають між учасниками ринку під час здійснення купівлі-продажу електричної енергії та/або допоміжних послуг, передачі та розподілу, постачання електричної енергії споживачам регулюються наступними документами:

  • Закон України «Про ринок електричної енергії» від 13.04.2017року №2019-VIII;
  • «Правила роздрібного ринку електричної енергії», затверджених постановою Національної комісії регулювання електроенергетики та комунальних послуг України від 14.03.18р.№312
  • Кодекс систем розподілу, затверджений постановою Національної комісії регулювання електроенергетики та комунальних послуг України від 14.03.2018року №310;
  • Кодекс системи передачі, затверджений постановою Національної комісії регулювання електроенергетики та комунальних послуг України від 14.03.2018року №309.

 

7.Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Загальна вартість закупівлі –2 728 047,00 грн з ПДВ Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275. На сьогодні ціна на електричну енергію є досить нестабільною, динамічно змінною та залежить від ціни електричної енергії на Оптовому ринку, регульованих цін на послуги з передачі та розподілу, а тому визначити ціну на електричну енергію, яка була б реальною на період проведення закупівлі електричної енергії та залишалася сталою на весь період дії договору про закупівлю, є майже неможливим.

Таким чином, ціна електричної енергії як товару формується залежно від сегменту ринку, на якому електропостачальник здійснює її закупівлю.