Показник захворюваності населення області на ГРВІ на кінець звітного тижня зріс становить 57,03 на 10 тисяч населення ( проти 28,75 - на минулому тижні) однак він нижче порогового рівеня на 6,2%.

Головне управління Держсанепідслужби у Сумській області повідомляє, що показник захворюваності населення області на ГРВІ на кінець звітного тижня зріс становить  57,03 на 10 тисяч населення ( проти 28,75 -  на минулому тижні) однак він нижче  порогового рівеня на 6,2%.   

Станом на 15.01.2016 року загальна кількість захворілих в області становить 6395 осіб, в т.ч.  дітей – 3163 (49,5% від всіх захворілих).  

З числа захворілих у стаціонари госпіталізовано 585 осіб ( проти 385 – на минулому тижні), з яких 15 випадків – грипоподібні захворювання та 9 – тяжкі ГРВІ, в т.ч. ускладнені  пневмоніями.

  При моніторингових вірусологічних дослідженнях від 4 хворих по м. Суми виділено вірус  грипу  А (падемічний).

Перевищення епідпорогів відбулося у Буриському, Білопільському, Л.-Долинському, Конотопському районах та мм. Ромни та Охтирка.  

Офіційно повідомлено про 1 випадок смерті від ускладнень у вигляді пневмонії після тяжкого перебігу захворювання у Конотопському районі.

 Органами виконавчої влади адмінтериторій вживаються розмежувальні заходи щодо стабілізації захворюваності населення. Призупинено навчальний процес у всіх 23 закладах освіти Буринського району та частково (в окремих класах) по 1 закладу м. Шостки та м. Конотопа.

Проти грипу від початку епідсезону по області щеплено 2632 особи  з  контингентів підвищеного епідемічного (877 осіб) та медичного ризику ( 1735 осіб), серед яких  медичний персонал лікувально-профілактичних закладів і вихованці та підопічні спеціалізованих інтернатів для дітей і дорослих.