Головне управління Держсанепідслужби у Сумській області повідомляє, що показник захворюваності населення області на ГРВІ продовжує закономірно зростати.

Головне управління Держсанепідслужби у Сумській області повідомляє, що показник захворюваності населення області на ГРВІ продовжує закономірно зростати.

За звітний тиждень в області на ГРВІ захворіло 6122 особи, що на 953 більше, ніж попереднього тижня. Показник захворюваності на 10 тисяч населення зріс на 16,2% і становить 54,14, що на 48,87% нижче порогового рівня (105,88).

Порогові рівні не перевищено також в містах та районах області.

Серед дітей захворіло 4039, серед школярів - 2084 особи. Питома вага дітей та школярів від усіх захворілих становить відповідно 66% та 34%.

Протягом тижня було госпіталізовано 353 особи (5,8%), 242 з яких діти, в т.ч. хворих з тяжким перебігом ГРВІ - 18, ускладнених пневмонією – 16, з грипоподібними захворюваннями -3.

У 2 містах та 4 районах області через захворюваність від 22 до 47% дітей станом на 20.02.15 року тимчасово повністю призупинено навчальний процес у 6 і в окремих класах 8 навчально-виховних закладів.

Вірусологічною лабораторією ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Державної санітарно-епідеміологічної служби України» продовжують проводитися моніторингові лабораторні дослідження щодо вивчення штамів циркулюючих на території області збудників грипу та ГРВІ. Протягом тижня із 17 зразків матеріалу від хворих було ідентифіковано по 1 аденовірусу та вірусу парагрипу.

В області проти грипу з числа контингентів підвищеного епідемічного та медичного ризику щеплено 3005 осіб. Із числа щеплених, насамперед, це працівники та підопічні інтернатів для дітей та дорослих, медичний персонал лікувально-профілактичних закладів. Щеплення на 89,6% проведені вакциною, придбаною за кошти місцевих бюджетів.

При здійсненні 34 позапланових заходів проводилася також санітарно-освітня робота з профілактики грипу та ГРВІ.