ВООЗ офіційно оголошує про припинення спалаху Ебола в Сенегалі та Нігерії

За офіційною інформацією ВООЗ, станом на 20 жовтня 2014 року, загальна кількість осіб, постраждалих від спалаху хвороби, викликаної вірусом Ебола в Західній Африці, становить 9216 осіб, у тому числі 4555 летальних випадків:

Гвінея - 1519 випадків, в т.ч. 862 летальних;

Ліберія - 4262 випадки, у т.ч. 2484 летальних;

Сьєрра Леоне - 3410 випадки, в т.ч 1200 летальних;

Нігерія - 20 випадків, в т.ч. 8 летальних;

Сенегал - 1 випадок;

США - 3 випадки, в т.ч. 1 летальний;

Іспанія - 1 випадок.

ВООЗ офіційно оголошує про припинення спалаху Ебола в Сенегалі та Нігерії.

За оцінками фахівців ВООЗ, спалах хвороби, викликаної вірусом Ебола в Сенегалі і Нігерії, можна офіційно вважати ліквідованим, так як протягом 42 діб медичного спостереження за контактними не виявлено нових випадків захворювань. Термін спостереження, що дорівнює подвійному інкубаційному періоду, визначено експертами для отримання переконливого підтвердження ліквідації спалаху. 

ВООЗ надано високу оцінку вжитим в цих країнах заходам, спрямованим на припинення передачі вірусу Ебола серед населення.

ВООЗ сформувала список країн, які повинні в першочерговому порядку затвердити національний план реагування в разі завезення хвороби, що викликана вірусом Ебола, на територію країни. У цей список увійшли 14 держав, які мають спільний державний кордон з країнами в яких спостерігається епідемія і високий рівень міграційних потоків.

 

Скасування  підозри на випадок захворювання, викликаний вірусом Ебола, у Росії.

         19 жовтня у Комсомольську-на-Амурі госпіталізовані хворі на ГРВІ дівчинка і її мати, які прибули з Нігерії. Лікування сім'я отримує в спеціальному ізольованому боксі місцевої дитячої інфекційної лікарні, у госпіталізованих взято всі необхідні в таких випадках аналізи, в тому числі на вірус Ебола. Клінічні зразки, відібрані у пацієнток, відправлені в спеціалізовану лабораторію для діагностики ХВВЕ у Новосибірськ.  21.10.2014р.  отримані негативні результати на вірус Ебола. Дитина продовжує лікування в стаціонарі  Комсомольська-на-Амурі з приводу гострої респіраторної вірусної інфекції.

(Згідно оперативного повідомлення ДУ «УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ

ПРОТИЧУМНИЙ ІНСТИТУТ ім. І.І. Мечнікова»  МОЗ України)