Інформація про стан захворюваності на ГКІ населення області

Головне управління Держсанепідслужби у Сумській області повідомляє, що за період з 31.07. по 06.08.2014 року в містах та районах області спалахів та групових захворювань на гострі кишкові інфекції (ГКІ) не зареєстровано, в т.ч. з перебуванням в організованих дитячих колективах, та з харчуванням в закладах громадського харчування не пов’язані.

Кількість  випадків  ГКІ по області збільшилась з 55 - на минулому до 78 випадків – на поточному тижні. Серед дитячого населення віком 0-17 років захворіло 43 особи, що становить 55,1%, серед дорослого – 35 або 44,9% від всіх захворілих.

Масова частка дітей до 6 років з числа всіх захворілих дітей склала 76,7% (33 випадки), з яких 97% – ті, які  не відвідують організовані колективи, що відповідає багаторічним тенденціям.

Серед захворілих 1 дитина, котра відвідує виховний заклад.   Епідеміологічне розслідування показало, що виникнення даного випадку ГКІ з умовами перебування не пов’язано.

З метою забезпечення дієвого контролю та своєчасного реагування відповідно до вимог чинного законодавства України Держсанепідслужбою  здійснюється  щотижневий моніторинг за станом захворюваності на ГКІ.