4 квітня у селі Семенівка Роменського району відбулась акція «День здоров’я»

4 квітня у селі Семенівка Роменського району відбулась акція «День здоров’я»

 

Захід відбувся в рамках місячника боротьби з туберкульозом.

 

Фахівці Сумського обласного центру контролю та профілактик хвороб разом із Регіональним фтизіопульмонологічним медцентром за підтримки  КНП Липоводолинський ЦПМСД провели медичні консультації з профілактики туберкульозу.

 

Всього безкоштовними послугами, під час виїзду,  скористалися  більше півсотні мешканців.

 

 Протягом акції проведені такі лабораторні та медичні обстеження:

- Флюорографія

- Електрокардіограма

- Вимірювання артеріального тиску

- Рівень глюкози в крові

- Визначення індексу маси тіла 

- визначення рівня холестерину в крові

Обстеження на флюорографію фахівці Регіонального фтизіопульмонологічного медцентру виконували двома способами.

  1. На вулиці, у мобільному флюорографічному кабінеті,який оснащений всім необхідним для проведення якісного обстеження.
  2. У приміщенні, за допомогою портативного апарату - це компактний флюорограф, який можна легко переміщати з одного місця в інше

« Це зручно для людей, які живуть у віддалених населених пунктах, де немає стаціонарних флюорографів. На портативному апараті ми працюємо останні пів року – після того, як отримали його від благодійників.  Завдяки цьому ми можемо вчасно виявляти захворювання легень і рятувати життя людей,»- говорить рентген-лаборантка Регіонального клінічного фтизіопульмонологічного мецентру Марина Безсмертна,

Місцевий ФАП обслуговує 487 людей, що проживають у Семенівці.  Розповідає завідуюча Любов Соляник.

 

Під час виїзного заходу фахівці Сумського обласного центру контролю та профілактик хвороб провели роз’яснювальну роботу серед  місцевих жителів щодо інфекційних та неінфекційних захворювань.

 

Мешканцям  села Семенівка наші спеціалісти   провели скринінгове анкетування для виявлення людей,  які потребують обстеження на туберкульоз.

 

Тільки завдяки співпраці та злагодженій роботі можна досягти високих результатів у сфері профілактики та захисту громадського здоров'я Сумщини. Про це зазначила Валентина Моренець – лікар – епідеміолог Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

 

Спеціалісти Сумського обласного центру та профілактики хвороб разом із медичними установами Сумщини , планують  й надалі робити подібні заходи у кожному населеному пункті області.