« Вакциновані - захищені» - зустріч з ромською спільнотою Сум.

« Вакциновані - захищені» - зустріч з ромською спільнотою Сум.

 

Проєктна команда Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб  зустрілися з представниками ромської громади обласного центру. Захід відбувся в межах проєкту « Вакциновані- захищені»  на базі КНП ЦПМСД №2 Сумської міської ради .  І  був присвячений обізнаності дорослих та дітей про користь щеплень та підвищенню рівня імунізації дітей ромів.

 

 

Під час розмови із присутніми керівник проєкту « Вакциновані – захищені» Наталія Галушко розповіла про  важливість вакцинації дітей від кору, а також відповіли на найпоширеніші запитання щодо профілактичних щеплень.

 

 

 

«Для уникнення спалахів кору, необхідно, щоб 95% дітей мали імунний захист від цієї хвороби. І тому такі зустрічі з батьками та відповіді на їхні запитання – це ключовий фактор у підвищенні рівня обізнаності щодо важливості щеплень. Відкритий діалог між медиками та пацієнтами – це запорука успішної вакцинації,»- наголосила керівник проєкту « Вакциновані – захищені» Наталія Галушко.

 

Важливою складовою є просвітницька робота. Сьогодні нам доступно і зрозуміло розповіли про небезпечну хворобу кір , і лише щеплення врятує життя. Важливо також розуміти, що медицина - це сфера, де знання та досвід мають вирішальне значення щодо питань вакцинації. Ми спільними зусиллями зможемо попередити можливий спалах кору в Україні,» -  на цьому наголосив голова ГО « Ромське національне об’єднання» Микола Москальов.

 

Лариса Сергієва -  лікар - педіатр КНП «ЦПМСД»№2 СМР пояснила ,що всі вакцини безпечні та ефективні.

 

 

«Згідно з  Національним календарем профілактичних щеплень.Згідно з кожна дитина в Україні до 16 років має отримати щеплення від десяти небезпечних інфекцій: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту та гемофільної інфекції типу»,- зазначила Лариса Сергієва.

 

Також обговорили наступні такі зустрічі для подальшої співпраці та інформаційного обміну.

 

 

Наприкінці зустрічі усі присутні  отримали  друковану продукцію

брошури «Кір: швидкий та небезпечний» календарі щеплень. Діти отримали брендовані кульки та розмальовки .

 

Захід відбувся у рамках проекту Українського Католицького Університету (Український католицький університет UCuniversity) за підтримки Дитячого фонду ООН (UNICEF) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.