Сумські медики вдосконалюють навички спілкування з батьками про вакцинацію.

Сумські  медики вдосконалюють навички спілкування з батьками про вакцинацію.

 

21 березня у Сумах провели воркшоп для сімейних лікарів, педіатрів та медичних сестер щодо важливості вакцинації дітей проти кору.

 

 У ньому взяли участь близько 10 медичних працівників  КНП ЦПМСД №1  Сумської  міської ради.

 

Захід відбувся в рамках проєкту «Вакциновані –захищені!». Метою,якого стало підвищення  рівня обізнаності медиків щодо переваг вакцинації та ризиків для дітей, які не отримують щеплення. А також покращували вміння щодо ефективної комунікації з батьками.  

 

«Важливу роль у роз’яснені питань вакцинації відіграють саме сімейні лікарі. Медики були і залишаються офіційним джерелом інформації про вакцинацію. Довіру батьків до щеплення  вибудовує педіатр, і саме від сімейних лікарів напряму залежить як допомогти батькам зрозуміти важливість та прийняття рішення про вакцинацію,»  - наголосила керівник проєкту « Вакциновані – захищені!»  Наталія Галушко.

 

Під час зустрічі учасники дізналися:

•  як розмовляти з батьками про щеплення.

•  як допомогти їм зрозуміти важливість вакцинації та прийняти правильне рішення.

•  як обговорювати типові питання та побоювання батьків, пов'язані з вакцинацією.

 

«Подібні навчання - це інвестиція в майбутнє. Інвестуючи в знання та навички медиків, ми інвестуємо в здоров'я та благополуччя всієї громади. І завдяки проведеному тренінгу, ми дізнались, як ефективніше взаємодіяти з батьками, які зосереджені на запитаннях або сумнівах щодо безпечності вакцини», - підкреслила заступник медичного директора з якості медичного обслуговування КНП ЦПМСД №1Світлана Кіріченко.

 

Наприкінці зустрічі всі учасники отримали інформаційні матеріали:

•  брошури-пам'ятки для лікарів "Як розмовляти з батьками про кір".

•  постери "Захищай своїх".

•  листівки про гарячу лінію "Спільно до здоров'я" з календарем щеплень.

Ці матеріали допоможуть медикам краще спілкуватися з батьками, щоб вони знали та розуміли, що вакцинація є ефективним способом убезпечити дітей та дорослих від важкого перебігу хвороб.

Захід відбувся у рамках проекту Українського Католицького Університету (Український католицький університет UCuniversity) за підтримки Дитячого фонду ООН (UNICEF) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.