«СКАЖЕМО КОРУ- НІ!» В ДОШКІЛЬНОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ « ЛАСКАВУШКА» М. СУМ

«СКАЖЕМО КОРУ- НІ!»  В ДОШКІЛЬНОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ « ЛАСКАВУШКА»  М. СУМ

 

Фахівці Сумського  обласного центру контролю та профілактики хвороб провели зустріч з   працівниками  та маленькими відвідувачами навчального закладу « Ласкавушка» в рамках проєкту «Вациновані –захищені!».

 

Заходи були присвячені покращенню обізнаності дорослих і дітей про користь щеплень та підвищенню рівня імунізації дітей у Сумах. Фахівці Сумського ОЦКПХ провели ігрове заняття, присвячене темі вакцинації від кору.

 

25  вихованців дошкільного навчального закладу « Ласкавушка»:

 -  Подивилися цікавий профілактичний мультфільм про користь щеплень.

- З радістю розфарбували розмальовки з зображенням "вірусів" та "вакцин".

 - Отримали в подарунок брендовані повітряні кульки.

 

Заняття пройшло у веселій та невимушеній атмосфері,  не дивлячись на те ,що частина занять продовжувалась у сховищі. Діти дізнались про важливість вакцинації та зрозуміли ,як щеплення захищають від інфекційних хвороб.

 

Спеціалісти Сумського ОЦКПХ провли воркшоп з вакцинації для працівників дошкільного закладу « Ластавушка.

 

Участь  у ньому взяли близько 20 освітян. Завдяки цьому заході, вони отримати змогу підвищити свій рівень знань щодо важливості та необхідності щеплень. А також запрошені були  проінформовані  про небезпечну хворобу – кір.

 

«Дитячі садочки – це місце,  де діти спілкуються, розвиваються та навчаються. І тому освітні заклади повинні бути безпечними,як і для  дітей, так і для працівників.  І тому важливо дотримуватися рекомендацій  лікарів щодо профілактичних щеплень від небезпечних  інфекційних хвороб. Адже від багатьох із них лікування не існує  і запобігти захворюванню допоможе лише вакцинація,» - підкреслила керівник проєкту « Вакциновані – захищені» Наталія Галушко.

 

Працівники  навчального закладу отримали брошури «Кір: швидкий та небезпечний», «Як розмовляти з батьками про кір», які допоможуть їм краще комунікувати з батьками, аби вони знали та розуміли, що вакцинація - це єдиний спосіб убезпечити дітей та дорослих від важкого перебігу хвороби, ускладнень чи навіть смерті.

 

    « До нашого  дошкільного навчального закладу ми не приймаємо діток без довідок про наявність обов’язкових щеплень. Наші батьки свідомо ставляться до здоров’я своїх дітей. Ми розуміємо , в умовах колективу невакциновані діти можуть поширювати інфекцію іншим дітям , що ставить під загрозу як дітей так і весь колектив закладу. Саме тому, у таких важливих питанням , як  профілактична вакцинація не варто покладатися на Інтернет -  джерела чи сумнівні чутки, а набагато краще довіритися фахівцям,які нададуть достовірну інформацію, наприклад на таких подібних заходах, - зазначила директор сумського ДНЗ №26 « Ласкавушка» Наталія Криворотенко.

 

Захід відбувся у рамках проекту Українського Католицького Університету (Український католицький університет UCuniversity) за підтримки Дитячого фонду ООН (UNICEF) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.