Вакцинальна виїзна сесія «Вакциновані – захищені»: дітей Путивля вакцинували проти кору.

Вакцинальна виїзна сесія «Вакциновані – захищені»: дітей Путивля вакцинували проти кору.

 

 

Фахівці Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб нещодавно відвідали Путивльщину  в рамках проєкту «Вакциновані- захищені».

 

 

Маленьки жителі Путивля, які з певних причин пропустили планову вакцинацію, отримали профілактичні щеплення від кору у межах проєкту "Вакциновані- захищені».З батьками провели бесіди про небезпечні хвороби та їх наслідки. Такі заходи допоможуть побудувати довіру та значно підвищити рівень вакцинації.

 

 

«Рівень  вакцинації дітей напряму залежить від рівня обізнаності батьків про небезпечні захворювання. Тому важливо зустрічатись з батьками і відповідати на їх запитання. Саме тому важливо налагодити комунікацію між медичними працівниками та пацієнтами, організовувати зустрічі, де можна дати відповіді на всі запитання,   розвіяти будь-які сумніви. Та отримати інформацію з достовірних джерел», - на цьому наголосила керівник проєкту « Вакциновані – захищені» Наталія Галушко.

 

 

Дітям роздали книжечки «Казка про те ,як стати супергероєм» ,вручили повітряні кульки отримали в подарунок повітряні кульки . Батькам- календарі обов’язкових щеплень та друковані брошури: «Кір: швидкий і небезпечний»

 

 

Матеріал підготовлено у рамках проєкту Українського Католицького Університету (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.