Воркшоп з соціальних та поведінкових наук для покращення охорони здоров'я українців

Воркшоп з соціальних та поведінкових наук для покращення охорони здоров'я українців

Наталія Галушко – завідувач відділом епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Сумського ОЦКПХ   серед експертів з охорони здоров’я.

Комплексний дводенний семінар, який відбувся у Кракові, Польща пролив світло на значення соціальних і поведінкових наук у боротьбі з інфекційними захворюваннями в Україні та суміжних країнах ЄС.

 Захід, організований в рамках Ініціативи ЄС з охорони здоров’я, зібрав 12 експертів у сфері охорони здоров’я та соціальних наук з усієї України до Кракова, де їх вітали представники Міністерства охорони здоров’я Польщі та колеги з ECDC.

 

12 експертів з охорони здоров'я та соціальних наук з усієї України зібралися в Кракові на семінарі, присвяченому ролі соціальних та поведінкових наук у покращенні охорони здоров'я українців, як тих, хто проживає в Україні, так і тих, хто переїхав до країн ЄС. Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб на міжнародному семінарі представляла Наталія Галушко.

 

Ключові теми міжнародного семінару:

• Профілактика та контроль інфекційних захворювань

• Дезінформація про вакцинацію

• Сприяння вакцинації

• Боротьба зі стигмою навколо ВІЛ, вірусного гепатиту, ІПСШ та туберкульозу

• Розвиток потенціалу соціальних та поведінкових наук в Україні

Створення спільноти практики

 Учасники семінару дослідили можливості створення в Україні спільноти практики з превенції, подібної до тієї, що діє в ЄС. Це допоможе розбудувати потенціал країни у сфері соціальних та поведінкових наук та покращити результати в галузі охорони здоров'я.

Зобов'язання щодо покращення охорони здоров'я

Захід завершився відновленням зобов'язань учасників використовувати соціальні та поведінкові науки для посилення зусиль з профілактики та контролю інфекційних захворювань..

Ініціатива ЄС з охорони здоров'я

Ініціатива ЄС з охорони здоров'я сприяє співпраці та обміну знаннями між країнами ЄС та сусідніми регіонами для покращення охорони здоров'я та подолання спільних викликів.

 

Інтерв’ю завідувача відділу епідеміологічного нагляду та профілактики хвороб Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталії Галушко опубліковано на офіційному сайті Європейського центру контролю та профілактики хвороб,Швеція.

Повне інтерв'ю читайте за посиланням: http://surl.li/rhxbj