Імуномодулятори не лікують грип у дітей.

Імуномодулятори не лікують  грип у дітей.

 

Імуномодулятори - це препарати, які начебто  впливають на імунну систему у здорових людей чи допомагають одужати пацієнтам з грипом. Насправді ж імуномодулятори (імуностимулятори та імунодепресанти) використовують в усьому світі при серйозних захворюваннях, зокрема онкології чи при трансплантації органів.

 

“Батькам, які бажають призначення імуномодуляторів, я рекомендую більше вкладатись в профілактику: загартовування, фізкультуру, позитивні емоції. А ефективність іміномодуляторів/стимуляторів при грипі на сьогодні не доведена”, - говорить  Сергій Грабовий ,лікар –епідеміолог Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

 

Комбіновані ліки від застуди для дітей - це небезпечний препарат, який може викликати серйозні побічні ефекти.

Комбіновані ліки від застуди, які містять кілька активних компонентів, можуть бути ефективними для полегшення симптомів у дорослих. Однак, вони заборонені для дітей молодшого віку, оскільки можуть викликати серйозні побічні ефекти, включаючи потьмарення свідомості.

Комбіновані препарати містять у своєму складі різні речовини, які мають різні властивості. Це може призвести до того, що побічні ефекти цих речовин посилюються або взаємодіють один з одним, що може бути небезпечно для здоров'я.

Серед побічних ефектів комбінованих ліків від застуди для дітей можуть бути:

  • Потьмарення свідомості
  • Часте серцебиття
  • Підвищення тиску.

 

 

При лікуванні гомеопатією спрацює хіба ефект плацебо

 

Суть гомеопатії  полягає в тому, що пацієнт приймає надзвичайно низьку концентрацію препарату. Той самий препарат у великій концентрації провокує ті ж симптоми, що і хвороба.

При такому «лікуванні» дуже легко сприяйняти природний перебіг захворювання як чарівний ефект гомеопатії.

Одним з можливих пояснень ефективності гомеопатії є ефект плацебо. Ефект плацебо  - це феномен,при якому  стан пацієнта покращується після прийому ліків,які не мають активного компонента. Ефект плацебо може бути досить сильним і може спостерігатися навіть у серйозних захворюваннях. Про це зазначив Сергій Грабовий.