«Шлях до здоров’я» у селі Руднєве Путивльської громади

«Шлях до здоров’я» у селі Руднєве Путивльської громади

 

Днями спеціалісти Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб спільно  із Путивльським відділенням провели масовий медичний захід «Шлях до здоровя». Захід був організований за підтримки  Путивльської  міської лікарні у співпраці з Червоним хрестом та відділення первинної медичної допомоги  села Руднєве Путивльської міської лікарні.

 

 

Село Руднєве -  прикордонна території Сумщини, віддалене від обласного  центру, тому місцевим  жителям досить важко отримувати  медичну допомогу.

 

 

Сумські лікарі під звуки вибухів, розбитою танками дорогою дістались до місця локації.

 

 

Для селян були надані ряд безкоштовних послуг:

-         Отримати  консультації лікаря  кардіолога із Сум

-         Огляд  сімейного лікаря

-         Зробити  щеплення від правцю та дифтерії

-         Виміряти артеріальний тиск

-         Виміряти  сатурацію

-         Зробити  кардіограму

-         Отримати  консультації від лікарів  - епідеміологів та лікарів  - гігієністів

 

 

Загалом близько 100 людей отримали консультації сумських лікарів та медичну допомогу.

 

Лікарі не лише надали можливість перевірити основні показники здоров'я, але й звернули особливу увагу на проблеми серцево-судинної системи.

Головним учасникам акції був лікар-кардіолог  Сумського обласного кардіологічного центру  Олег Коршенюк, який  висвітлив  важливі аспекти профілактики та діагностики серцевих захворювань. Лікар  проводив консультації, вислуховував пацієнтів та рекомендував індивідуальні шляхи збереження серцевого здоров'я.

 

 

 

«Здоров’я серця є основним аспектом загального благополуччя людини. Наша задача  вчасно запобігти хворобам серця. Наша робота- це не лише лікування конкретних захворювань ,а й системна робота з профілактики та удосконалення загального стану серцево – судинної системи,спрямована на підтримку та поліпшення чкості життя пацієнтів»

 

 

Мешканцям села Руднєве  наші спеціалісти  провели скринінгове анкетування для виявлення людей, які потребують обстеження на туберкульоз. Фахівці Путивльського відділення проревли анкетування  щодо вакцинального статусу та причин його відсутності.

 

Питну воду джерела «Циганівське» села Руднєве  обстежили на санітарно – хімічні та мікробіологічні показники. результати дослідження повідомимо після лабораторних аналізів.

Такий інноваційний підхід  сумських медиків та лікарів Путивльщини  викликав позитивний відгук серед місцевого населення, забезпечуючи доступність медичних послуг тим, хто проживає в віддалених районах області.  

Говорить староста села Руднєве  Путивльської громади Сергій Кацюба:

«Захід не лише поліпшив здоров'я громадян, але й став важливим кроком у популяризації ідеї здорового способу життя серед населення. Такі виїзди дуже потрібні, адже тут проживає багато пенсіонерів ,  а самотужки добратися до Сум , практично неможливо,лише раз на тиждень ходить автобус. Люди відчули турботу та піклування зі сторони медиків і це чудова профілактика»

У світлі успіху цієї медичної ініціативи, очікуються подальші акції, спрямовані на поліпшення медичної допомоги в регіональних громадах та залучення уваги до важливості здоров'я в сучасному суспільстві.