«День здоров’я» у селі Сад.

«День здоров’я» у селі Сад.

 

18 жовтня 2023 року  у селі Сад Сумського району  відбувся профілактично-просвітницький захід «День здоров’я».

 

Захід був організований за ініціативи ДУ «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за підтримки КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Садівської  сільської ради».

 

У центрі села Сад  зупинився наш спеціалізований автобус, а всередині місцевої амбулаторії  було організовано роботу наших фахівців та працівників КНП «ЦПМСД Садівської сільської  ради».

 

 

Усі бажаючі мешканці села мали змогу отримати ряд безоплатних медичних послуг:

-         вимірювання артеріального тиску;

-         аналіз крові на цукор;

-         консультації лікарів-гігієністів щодо профілактики неінфекційних   захворювань та здорового способу життя ;

-         консультації лікарів - епідеміологів щодо профілактики інфекційних захворювань.

 

 

Мешканцям  Садівської громади наші спеціалісти   провели скринінгове анкетування для виявлення людей,  які потребують обстеження на туберкульоз.

 

 

Фахівці Сумського обласного центру та профілактики хвороб відібрали воду у місцевому водогоні та в  деяких громадських шахтних колодязях  для визначення якості питної води. Результати обстеження води повідомимо після лабораторних аналізів за декілька днів.

 

Місцеві жителі отримали просвітницьку друковану продукцію – календарі профілактичних щеплень, буклети з інформацією щодо імунізації населення та захисту себе та своїх близьких від вакцинокерованих інфекційних захворювань.

 

 

Відвідувачі заходу отримати  корисну інформацію про здорове харчування, фізичну активність задля профілактики хвороб серця і судин,  мали можливість  дізнатися, як зміцнити та зберегти ментальне здоров’я,

 

 

ДУ «Сумський  обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» висловлює  окрему подяку  за допомогу та сприяння у проведенні заходу  Катерині  Саранча , сімейному лікарю КНП «ЦПМСД Садівської сільської  ради».

 

 

Тільки завдяки співпраці та злагодженій роботі можна досягти високих результатів у сфері профілактики та захисту громадського здоров'я Сумщини.

 

Спеціалісти Сумського обласного центру та профілактики хвороб планують робити подібні заходи у кожному населеному пункті області. Чекаємо на ваші пропозиції!