На Сумщині перевіряють якість питної води.

На Сумщині перевіряють якість питної води.

 

З урахування вимог воєнного часу вже другий рік поспіль фахівці ДУ « Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

проводять щоденний розширений моніторинг  якості питної води в населених  пунктах області.  

 

Всього за  6 місяців цього  року з водогонів   відібрано та досліджено 4939 проб питної води на  мікробіологічні показники, як потенційних факторів, що можуть при недотриманні певних санітарно – гігієнічних правил  викликати гострі інфекційні захворювання. Відхилення від державного стандарту мали  142 проби води на мікробіологічні показники, здебільшого це сільські водогони, а саме: Роменського та Недригайлівського районів -   17 проб, Шосткинський – 13, Охтирський – 22, м. Суми та Сумський район  - 13.

 

На санітарно-хімічні показники із мереж централізованого  водо забезпечення області досліджено 3798 проб води цієї  категорії, відхилення мали 588 проб(15,4%) за рахунок підвищеного вмісту  сполук заліза та каламутності.

 

Будь - яких ускладнень  санітарно - епідемічної ситуації, спалахів інфекційних хвороб , пов’язаних з питною водою ,за визначений період,  на Сумщині не виявлено.

 

Щоденний моніторинг якості та безпечності питної води в області триває.