До початку нового навчального року медики планують щепити всіх дітей Сумщини

До початку нового навчального року медики планують щепити всіх дітей Сумщини, хто потребує вакцину проти кору, краснухи та епідпаротиту. Про це повідомив лікар- епідеміолог, завідувач  відділом імунопрофілактики Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб Михайло Мацюк.  В іншому випадку, директори  начальних закладів мають право не допустити дітей до офлайн – навчання без щеплень. На сьогодні вакцина від кору надійшла до громад Сумщини в повному обсязі.

« Завдяки системі імунізації, ми можемо зробити так, щоб люди  по – перше не хворіли , а по – друге, якщо  і хворіли, то в легкій формі. І завдяки цьому , у нас кір буває лише епізодично.  Так, в цьому році в Україні  зафіксовано 8 випадків кор. Однак ситуація дуже тривожна ,через воєнні дії в державі. Велика кількість людей переміщується по всій країні і ми не встигаємо зробити щеплення всім кому необхідно. Завдяки загальнонаціональній «Сatchup» кампанії з вакцинації від кору,краснухи епідпаротиту , ми   зможемо максимально знизити ризики захворювання на кір»

Кір, краснуха, епідемічний паротит можуть швидко поширюватись та загрожувати вам та вашій дитині.

Єдиний спосіб захиститися від цих інфекцій та запобігти розвитку небезпечних ускладнень – зробити щеплення.

Якщо ваша дитина пропустила щеплення за графіком чи не має їх взагалі, надолужуйте за першої ж можливості. Зверніться до найближчого закладу охорони здоровя Сумської області, щоб отримати щеплення безкоштовно.