Обережно педикульоз.

Обережно педикульоз.

 

      Протягом останніх років  показники враженості  педикульозом  населення  м.Суми стабільно залишаються на доволі високих позначках.

      Всього за 2020 рік зареєстровано 497 випадків  ( показник на 100 тис населення – 188,1 )  при показнику враженості населення Сумської області 68,0 на 100 тис. населення, а по Україні показник становить 13,9 .

Вже за 3 місяці 2021 року зареєстровано 149 випадків педикульозу серед жителів м. Суми ( показник становить  56,4 на 100 тис населення) .

В загальній структурі вражених значну роль 78,5% складають діти до 17 років і становить 117 випадків.

    За соціальним статусом переважна більшість вражених педикульозом  - школярі. Питома вага випадків педикульозу у школярів, серед організованого та неорганізованого дитячого контингенту, складає 90,6 %.

  За багаторічними спостереженнями, пік реєстрації припадає на місяці після дитячих канікул - січень, квітень, вересень місяці. Особливо на вересень місяць де тільки на цей місяць припадає до  40% від всього виявлень за рік тобто після активного відпочинку, спілкувань, мандрівок, подорожей, міграцій та інше.

 

 

Шановні батьки!

Після подорожей, мандрівок, активних спілкувань з друзями проведіть огляд своїх дітей на наявність непроханих гостей – вошей. Виявіть проблему до її загострення або розповсюдження у Вашій родині.