Про підсумки підготовки закладів освіти області до функціонування в новому 2021-2022 навчальному році

Про підсумки підготовки закладів освіти області

до функціонування в новому 2021-2022 навчальному році

 

 

В період підготовки закладів освіти області до нового 2021-2022 навчального року фахівцями Державної установи «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» було здійснено лабораторне обстеження 535 дитячих навчальних закладів. Так, було проведено 604 лабораторні обстеження закладів освіти, із них 200 у складі комісій.

З метою контролю якості питної води було відібрано 682 проби на відповідність вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» по бактеріологічним показникам, із них 104 проби (15,2%) не відповідали санітарно-гігієнічним вимогам.

На відповідність вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» по санітарно-хімічним показникам було відібрано 612 проб питної води, із них 118 проб (19,3%) не відповідали санітарно-гігієнічним вимогам.

За результатами лабораторних досліджень фахівцями структурних підрозділів Державної установи «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» керівникам та власникам закладів освіти були надані рекомендації щодо покращення якості питної води, з цього приводи також інформувались територіальні відділи освіти, Держпродспоживслужби. Всього було надано 131 рекомендацію з питання покращення якості питної води в закладах освіти. Після виконання наданих рекомендацій був проведений повторний відбір проб питної води.

З питання підготовки до нового 2021-2022 навчального року фахівцями Державної установи «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» взята участь у проведенні 9 нарад, 3 семінарів, 1 колегії, підготовці 6 наказів та 2 розпоряджень. З даного питання прочитано 31 лекцію, проведено 424 бесіди, проведено 2 виступи на телебаченні, опубліковано 7 статей у періодичних виданнях.

 

При використанні даного матеріалу обов’язкове посилання на сайт Державної установи «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».