Про харчові фактори інфікування населення Сумської області на гострі кишкові інфекції за 9 місяців 2017 року.

Про  харчові фактори інфікування населення  Сумської  області на гострі кишкові інфекції  за 9 місяців 2017 року.                                           

За 9 місяців 2017 року  в області зареєстровано 1887 випадків гострих кишкових інфекцій проти 1778 випадків за аналогічний період  2016 року, показник на 100 тисяч населення  - 175,0. Темп приросту становить 6%. Із загальної кількості захворілих 57,1% - це діти віком до 17 років, в т.ч. дітей, які відвідують дитячі навчальні заклади – 22,5%, школярів – 29,2%. При проведенні епідеміологічних  розслідувань виявлено, що найбільша кількість випадків гострих кишкових інфекцій  обумовлена харчовим шляхом інфікування - 755, у тому числі: порушення  приготування страв в домашніх умовах – 47,5%;  порушення зберігання продуктів в домашніх умовах – 21,9%; вживання немитих овочів та фруктів – 21,2%; вживання продуктів в домашніх умовах після закінчення терміну реалізації – 5,8%; вживання продуктів, придбаних на стихійних ринках – 3,3%; вживання продуктів сумнівної якості – 0,3%.