Про харчові фактори інфікування гострими кишковими інфекціями в Сумській області за 2016 рік

Про харчові фактори інфікування гострими кишковими інфекціями

в Сумській області за 2016 рік

 

            У порівнянні з минулим роком в області реєструється незначне зростання захворюваності на гострі кишкові інфекції з темпом приросту 8%: за 2016 - 2188 випадків проти 2025 в 2015 році. Показник на 100 тисяч населення  становить – 184,5. Питома вага дітей від загальної  кількості захворілих – 62%.

            При проведенні епідеміологічного розслідування встановлено, що найбільша кількість випадків ГКІ обумовлена харчовим шляхом інфікування – 790,  в т. ч.:

- порушення приготування страв в домашніх умовах – 44,9%;                         

- вживання немитих овочів та фруктів – 26,2%;

- порушення умов зберігання продуктів в домашніх умовах – 19,4%;

- вживання продуктів в домашніх умовах після закінчення терміну реалізації  – 7,1%;

- вживання продуктів, придбаних на стихійних ринках – 1,8%;

- вживання продуктів сумнівної якості – 0,6%.