Про фактори інфікування гострими кишковими інфекціями

Про  фактори інфікування гострими кишковими інфекціями.

            У порівнянні з минулим роком в Сумській області реєструється незначне зростання захворюваності на гострі кишкові інфекції з темпом приросту 10%, а саме: за 10 місяців 2016 року зареєстровано 1937 випадків проти 1775 в 2015. Показник на 100 тисяч населення – 178,2. Питома вага дітей становить 62% від загальної кількості захворілих.

            При проведенні епідеміологічного розслідування встановлено, що найбільша кількість випадків ГКІ обумовлена харчовим шляхом інфікування - 716, в т.ч.:

порушення умов приготування страв в домашніх умовах – 45%;

вживання немитих овочів та фруктів – 26%;

порушення зберігання продуктів в домашніх умовах – 19%;

вживання продуктів в домашніх умовах після закінчення терміну реалізації – 7%;

вживання продуктів, придбаних на стихійних ринках – 2%;

вживання продуктів сумнівної якості – 1%.