Повідомлення сказ

 

Повідомлення сказ

 

Державна установа «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України» інформує, що  23 січня 2020 року  в с. Нижнє Піщане, по вулиці Зарічній,  зареєстровано випадок лабораторно підтвердженого сказу  у домашнього кота, який протягом 15-17 січня  2020 року  наніс неспровоковані укуси двом дорослим та дитині.

        Іншим особам, які були в контакті з цією твариною (покусані, заслинені або подряпані), необхідно терміново звернутись за консультацією  до лікаря-рабіолога  в травмпункт КНП  СМР «Центральна міська клінічна лікарня» за адресою: м.Суми, вул.20 років Перемоги,13 (тел.77-13-46). Травмпункт працює цілодобово.

          Постраждалих від нападу тварини  дітей  необхідно направити до лікаря хірурга-рабіолога консультативно- діагностичного відділення за місцем проживання.

         Нагадуємо, що сказ – особливо небезпечне інфекційне захворювання, яке не піддається лікуванню, а перебігає тільки  із смертельним наслідком.

         Єдиний спосіб уникнути захворювання та зберегти життя – своєчасно отримати курс антирабічних щеплень у відповідності із призначенням лікаря-рабіолога.