Виявлення фактів колабораційної діяльності посадовців всіх рівнів

Друзі, увага!

 

НАЗК здійснює збір даних про колаборантів для СБУ. До бази даних увійшли відомості про осіб, які зробили заяви на користь окупантів, співпрацюють з ворогом, розповсюджували ворожу пропаганду, брали участь у формуванні підконтрольних РФ «органів влади».

 

Зараз НАЗК здійснює моніторинг з метою виявлення фактів колабораційної діяльності посадовців всіх рівнів, яка завжди здійснюється в умовах конфлікту інтересів.

 

Типове положення про уповноважений підрозділ (уповноважену особу) з питань запобігання та виявлення корупції передбачає, що основним завданням уповноваженого є здійснення заходів з виявлення конфлікту інтересів.

 

Тому ви також можете допомогти НАЗК, спрямувавши свої зусилля на виявлення колаборантів та фактів їх колабораційної діяльності.

 

У разі наявності інформації щодо колаборантів уповноваженим особам необхідно внести її до таблиці у форматі Excel та надіслати відомості НАЗК на електронну пошту stopzrada@nazk.gov.ua з позначкою «Для внесення до Реєстру».

 

Такими відомостями, зокрема, можуть бути:

✔дані про особу-колаборанта (ПІБ, посада), її місцезнаходження чи перебування, рід занять, контактний номер телефону, профілі у соціальних мережах тощо; 

✔опис фактів, що свідчать про сприяння ворогу; 

✔посилання на джерела, в яких зафіксовано такі факти; 

✔наявні докази (листування, фото, відео тощо).

 

У цей надскладний час для України наша злагоджена робота є запорукою перемоги над рашистським загарбником.