РІШЕННЯ КОЛЕГІЇ

РІШЕННЯ   КОЛЕГІЇ

м. Суми

 

 

1 листопада 2013  року                                                                              № 2

 

 

 

<!--[if !supportLists]-->I.                  <!--[endif]-->Про підсумки діяльності Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області за 9 місяців 2013 року та результати планової комплексної перевірки комісією Держсанепідслужби України від 21-24.10.2013 року.

 

Заслухавши доповідь начальника Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області Псарьова В.М., виступи начальника відділу держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області Тищенко В.В., завідуючого сектором адміністративних послуг Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області Коренева В.О., юрисконсульта сектору кадрового забезпечення, запобігання та протидії корупції Єременко В.П., 

 

колегія вирішила:

 

<!--[if !supportLists]-->1.                <!--[endif]-->Взяти до уваги та виконання результати проведеної перевірки та пропозиції, викладені за її підсумками.

<!--[if !supportLists]-->2.                <!--[endif]-->Начальнику відділу держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області  Тищенко В.В., начальнику відділу соціально-гігієнічного моніторингу Силкиній Л.П.:

<!--[if !supportLists]-->2.1.         <!--[endif]-->Взяти під особистий контроль усунення виявлених в ході перевірки порушень в організації роботи Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області та його відокремлених структурних підрозділів.

                                                                                      Термін виконання    -  постійно.

<!--[if !supportLists]-->3.                <!--[endif]-->Керівникам відокремлених структурних підрозділів Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області забезпечити:

<!--[if !supportLists]-->3.1.         <!--[endif]-->виконання передбачених планами роботи перевірок дотримання вимог санітарного законодавства на об’єктах нагляду, залежно від критеріїв ризику, визначених Постановою Кабінету Міністрів України 30.11.2011 № 1405(із змінами) та виконання програм моніторингових досліджень згідно з наказами МОЗ України;

                                                                                          Термін виконання -  постійно

<!--[if !supportLists]-->3.2.         <!--[endif]-->при здійсненні планових заходів, контролю виконання розпорядчих документів, наданих за підсумками проведення планових заходів та при проведенні позапланових заходів згідно п.1. ч. 2 регламенту взаємодії Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області та ДУ “Сумський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» залучення фахівців  ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України;

                                                                                          Термін виконання -  постійно

<!--[if !supportLists]-->3.3.         <!--[endif]-->якісне складання та вибіркову експертну оцінку уніфікованих та інших актів дотримання вимог санітарного законодавства на об’єктах нагляду і винесених  за результатами перевірки розпорядчих документів;

                                                                                          Термін виконання -  постійно

<!--[if !supportLists]-->3.4.         <!--[endif]-->контроль виконання наданих пропозицій, приписів, розпоряджень у встановлені терміни згідно вимог чинного законодавства;

                                                                                          Термін виконання -  постійно

<!--[if !supportLists]-->3.5.         <!--[endif]-->своєчасне внесення корективів до планів роботи, планових заходів державного нагляду шляхом їх відтермінування при необхідності;

                                                                                           Термін виконання -  постійно

<!--[if !supportLists]-->3.6.         <!--[endif]-->своєчасний розгляд звернень фізичних та юридичних осіб з направленням при необхідності на відповідний рівень реагування (іншим відомствам, Головному управлінню;

                                                                                          Термін виконання -  постійно

<!--[if !supportLists]-->3.7.         <!--[endif]-->дотримуватися термінів видачі дозвільних документів та процедури їх оформлення;

                                                                                             Термін виконання -  постійно

<!--[if !supportLists]-->3.8.         <!--[endif]-->облаштувати у місцях прийому звернень інформаційні стенди із зразками відповідних документів, здійснювати в установленому порядку розгляд звернень, зауважень і пропозицій в разі їх надходження до скриньок в Центрах надання адміністративних послуг в межах визначених повноважень;

                                                                                    Термін виконання -  до 10.11.2013р.

4.Провідному економісту сектору фінансово-економічного забезпечення та майнових відносин Шаповалу К.М.

4.1. Спільно з фахівцями ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» завершити оформлення документів на майнові комплекси обласного лабораторного центру.

                                                                             Термін виконання -  до 01.01.2014р.

4.2. Завершити передачу автомобільного транспорту та земельних ділянок до ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України».

                                                                             Термін виконання -  до 01.01.2014р.

<!--[if !supportLists]-->II.              <!--[endif]-->   Про підготовку Плану основних організаційних заходів Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області на 2014р.

<!--[if !supportLists]-->1.            <!--[endif]-->        Заслухавши та обговоривши доповідь  начальника відділу держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області Тищенко В.В. та виступи учасників засідання колегії щодо особливостей планування роботи при здійсненні держсанепіднагляду відокремлених структурних підрозділів  Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області  та ДУ « Сумський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України та підготовки звіту про проведену роботу,

 

колегія вирішила:

<!--[if !supportLists]-->1.                <!--[endif]-->Взяти до уваги та особистий контроль підготовку Плану основних організаційних заходів головного управління Держсанепідслужби у Сумській області на 2014р.

<!--[if !supportLists]-->2.                <!--[endif]-->Затвердити склад робочої групи по підготовці плану роботи  Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області на 2014р.

<!--[if !supportLists]-->3.                <!--[endif]-->Начальникам відокремлених структурних підрозділів Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області, головним державним санітарним лікарям адміністративних територій Сумської області:

 3.1.  Спільно з керівниками установ ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» на відповідній підконтрольній  території, визначити перелік об’єктів державного санітарно-епідеміологічного нагляду, що будуть перевірятися у 2014р. помісячно та об’єм необхідних лабораторних , інструментальних досліджень та вимірів.

                                                             Термін виконання - до 05 листопада 2013р.

 3.2. При визначенні переліку об’єктів державного санітарно-епідеміологічного нагляду та терміну проведення перевірок, керуватися Законом України « Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» та постановою Кабінету міністрів України від 30.11.2011р. № 1405 «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності для санітарного та епідемічного благополуччя населення та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною санітарно-епідеміологічною службою та її територіальними органами»

Термін виконання - при складанні плану роботи.

3.3. З метою недопущення епідускладнень, запобігання масових отруєнь, зменшення захворюваності інфекційної та неінфекційної природи, пов’язаної з факторами ризику об’єктів навколишнього середовища, визначити об’єкти соціально-гігієнічного моніторингу, терміни проведення і об’єм необхідних радіологічних, паразитологічних, мікробіологічних, санітарно-гігієнічних, токсикологічних досліджень та  інструментальних вимірів разом з керівниками відокремлених структурних підрозділів ДУ "Сумський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" та  надати   до Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області на погодження.

Термін виконання - 05 листопада 2013р.

3.4. Прибути для захисту та узгодження переліку об’єктів державного санітарно-епідеміологічного нагляду, що будуть перевірятися у 2014р. та обсягу необхідних лабораторних і інструментальних досліджень і вимірів на об’єктах нагляду, а також об’єктів соціально-гігієнічного моніторингу до  Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області.

                                                          Термін виконання – згідно затвердженого графіку.

 4. Начальнику відділу держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області Тищенко В.В., начальнику відділу  соціально-гігієнічного моніторингу Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області Силкіній Л.П:

 4.1.     Узагальнити отримані від відокремлених структурних підрозділів матеріали та скласти проект плану роботи Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області на 2014р. з послідуючим наданням його на затвердження до Держсанепідслужби України.

Термін виконання - до 12 листопада 2013р.

 5.     Директору ДУ "Сумський  обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" Збаражському В.П.:

5.1. Зобов’язати керівників відокремлених структурних підрозділів

ДУ "Сумський  обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" відповідно до галузі атестації підлеглих лабораторій, взяти участь у визначенні лабораторних і інструментальних досліджень в порядку соціально-гігієнічного моніторингу щодо санітарного  епідеміологічного благополуччя населення відповідно територіального розподілу функціональних обов’язків  на об’єктах держсанепіднагляду. 

Термін виконання - до 05 листопада 2013р.

 5.1.   Надавати до Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області  звіт про виконання планових на 2014р. та позапланових лабораторних і інструментальних досліджень,  випробувань факторів середовища життєдіяльності людини в Сумській області для подальшого узагальнення та прийняття відповідних рішень.

                                                                            Термін виконання -  щомісячно.

 6. Заступникам начальника Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області Черенкову В.М.,  Кончі В.О.:

 6.1.  Відповідно до розподілу функціональних обов’язків організувати підготовку та надання до Держсанепідслужби України узагальненого звіту про діяльність Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області та виконання річного плану роботи.

                                                                          Термін виконання - до 25 січня 2014р..

<!--[if !supportLists]-->III.      <!--[endif]-->       Ліцензійні вимоги на право транспортування, зберігання та реалізації пестицидів. Вимоги та особливості держсанепіднагляду при проведенні авіахімобробки.

Заслухавши та обговоривши доповідь головного спеціаліста відділу держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області Макаренка П.В. з питань дотримання санітарного законодавства щодо поводження з пестицидами,

 

колегія вирішила:

<!--[if !supportLists]-->1.                <!--[endif]-->        Інформацію  головного спеціаліста відділу держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області Макаренка П.В. з питань дотримання санітарного законодавства щодо поводження з пестицидами взяти до відома.

<!--[if !supportLists]-->2.                <!--[endif]--> Визнати роботу відокремлених структурних підрозділів Головного управління

Держсанепідслужби у Сумській області з питань контролю  за дотриманням вимог Закону України "Про пестициди і агрохімікати", «Державних санітарних правил авіаційного застосування пестицидів і агрохімікатів у народному господарстві України» (згідно з наказом МОЗ України від 18.12.1996р. №382), державних санітарних правил "Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві" ДСП 8.8.1.2.001-98 при проведенні сільськогосподарських робіт з використанням авіаційного методу внесення засобів захисту рослин такою що потребує поліпшення.

3.     Керівникам відокремлених структурних підрозділів Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області:

3.1.При опрацюванні заяв підприємців щодо отримання дозволів на поводження з пестицидами суворо дотримуватись вимог постанови КМУ від 4 липня 2000р. №756 «Про затвердження переліку документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності», постанов Головного державного санітарного лікаря області від 23.01.2006р. № 2, від 24.01.2006р. № 3; наказу Головного державного санітарного лікаря області № 67-с від 27 січня 2006р., листа облСЕС від 07.04.2008р. № 02-8/1259.

3.1.   Припинити видачу паспортів на право транспортування пестицидів на необладнаному відповідним чином автотранспорті, в т.ч. легковому.

                                                                                            Термін виконання - негайно

3.2.      При видачі паспортів на право транспортування пестицидів і агрохімікатів суворо виконувати вимоги санітарного законодавства щодо погодження маршрутних листів, проведення санітарної обробки транспортних засобів, тощо.