Щодо аварійної ситуації в місті Суми

Щодо аварійної ситуації в місті Суми по вулиці Скрябіна.

      18.10.2017 року о 15 годині 50 хвилин до ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» надійшло повідомлення по телефону від начальника відділу Управління ДСНС у Сумській області Курносенка С.А. про аварійну ситуацію, що сталася в місті Суми по вулиці Скрябіна, та пов’язана з витоком скрапленого аміаку з цистерни.

       В оперативному порядку була сформована бригада з фахівців Сумського обласного лабораторного центру для виїзду на місце аварії та визначення зони ураження парами аміаку. О 16:30 бригада розпочала роботу.

       В цей час фахівці Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій проводили роботи по усуненню наслідків аварії.

Для відбору повітря застосовувався сигналізатор-аналізатор «Дозор-С-М-3», що дало змогу отримати результати негайно.

      В результаті проведених досліджень проб повітря на вміст аміаку за адресами : м. Суми  вул. Скрябіна, вул. Тополянська та с. Н.Піщане вул. Новосельська, концентрація досліджуваної хімічної речовини на відстані 50 м від місця аварії становила 27,7 мг/м3, на відстані 100 м від місця аварії – 22,1 мг/м3, на відстані 200 м від місця аварії – 2,6 мг/м3, а в с. Н.Піщане (найближчий населений пункт до місця аварії) аміак в повітрі не виявлений. Гранично допустима концентрація аміаку в повітрі становить 0,2 мг/м3 .

       Результати досліджень по факту їх отримання доведені до Департаменту цивільного захисту населення Сумської ОДА, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

 

       Зацікавлені фахівці та мешканці с. Н.Піщане проінформовані про ситуацію що склалась.