Воші. Статистика річ уперта

 Протягом останніх років  показники враженості  педикульозом  населення  м.Суми стабільно залишаються на доволі високих позначках. Як і раніше займаємо одне із перших місць по Україні.

 Всього за 2016 рік зареєстровано 1096  випадків  ( показник на 100 тис населення - 406,3 ) проти 1029 випадків за 2015р.(показник 380,0) при показнику враженості населення Сумської області 167,7 на 100 тис. населення.

    Вже за 6 місяців поточного року зареєстровано 416 випадків педикульозу серед жителів м. Суми ( показник становить  154,2 на 100 тис населення) .

В загальній структурі вражених значну роль 73,2% складають діти до 17 років ( 302 випадки).

     Переважна більшість вражених педикульозом  - школярі. Питома вага випадків педикульозу у школярів, серед організованого та неорганізованого дитячого контингенту, складає 91,7 %.

    Пік реєстрації припадає на місяці після дитячих канікул - січень, квітень, вересень. Особливо на вересень,  де тільки на цей місяць припадає до  40% від всього виявлень за рік, тобто після активного відпочинку, спілкувань, мандрівок, подорожей, міграцій та інше.

    Свідченням активних спілкувань та заражень є факт виявлення педикульозу у дітей, які поступають до оздоровчих таборів м. Суми. За поточний період оздоровчої компанії медичними працівниками поліклінічної мережі та  таборів  вже  виявлено 22 випадки педикульозу.

 

Шановні батьки!

 

Після подорожей, мандрівок, активних спілкувань з друзями проведіть огляд своїх дітей на наявність непроханих гостей – вошей.

 

 Виявіть проблему до її загострення або розповсюдження у Вашій родині.

 

 

Помічник лікаря-епідеміолога

відділення дезінфектології

Сумського міськрайонного  відділу

ДУ “ Сумський обласний лабораторний

центр Міністерства охорони здоров’я України”                         Лапоногова Н.І                                        

(25-01-63)