Про епідемічну ситуацію в Сумській області та м.Суми

Станом на 10.07.17р. епідемічна ситуація в області відповідає сезону, характеризується стабільними показниками по більшості інфекційних захворювань.

Гострі респіраторні інфекції. Протягом останнього тижня епідемічна ситуація  з ГРЗ відповідала сезону. Захворювань на грип не  зареєстровано. На останньому тижні з приводу ГРЗ в лікувальні заклади звернулось  1508  осіб. Показник захворюваності – 135,7 на 100 тис. населення. Пороговий рівень для цього тижня – 222,6 на 100 тис. населення. Групової та спалахової захворюваності не зареєстровано.  

Гострі кишкові інфекції. За останній тиждень зареєстровано 72 випадки гострих кишкових інфекцій серед жителів області, що на 11% більше, ніж за попередній тиждень, та на 14%  більше за аналогічний період минулого року. Зареєстровано 3 сімейних осередки по 2 випадки у містах Шостка і Охтирка та в с. Грунь Охтирського району.

В с. Беєве Липоводолинського району виник спалах гострої кишкової інфекції у побуті з кількістю захворілих – 11 осіб, з них 9 дорослих та 2 дитини. За попередніми даними лабораторних досліджень збудником захворювань стала сальмонела.

 Вірусний гепатит А. Протягом червня  випадків захворювання на вірусний гепатит А не зареєстровано.

По м.Суми

Гострі респіраторні інфекції. Протягом останнього тижня епідемічна ситуація  з ГРЗ відповідала сезону. Захворювань на грип не  зареєстровано. На останньому тижні з приводу ГРЗ в лікувальні заклади  звернулось  487 сумчан . Показник захворюваності – 180,5 на 100 тис. населення. Пороговий рівень для цього тижня – 291,8 на 100 тис. населення. Групової та спалахової захворюваності не зареєстровано. 

Гострі кишкові інфекції. За останній тиждень зареєстровано 25 випадків гострих кишкових інфекцій. Аналогічна ситуація спостерігалась  впродовж попередніх тижнів. Захворювання  між собою не пов'язані. Зв'язок з підприємствами харчової промисловості, закладами громадського харчування, торгівлі не встановлений. Випадків харчових отруєнь впродовж останнього місяця не зафіксовано.

Вірусний гепатит А. Протягом червня  випадків захворювання на вірусний гепатит А не зареєстровано.

Туберкульоз (МБТ+). Протягом тижня зареєстровано 1 випадок захворювання (непрацюючий).

Крапельні інфекції. Протягом  останнього тижня зареєстровано 47 випадків захворювань на вітряну віспу, 1випадок скарлатини, 2 випадки кашлюка. Хворіють в основному діти. Значна кількість захворілих на вітряну віспу є відображенням закономірної періодичної інтенсифікації епідемічного процесу цієї інфекції.