Оперативна інформація про захворюваність на гострі респіраторні інфекції у Сумській області та Україні станом на 19.11.2016 р.

У порівнянні з минулим тижнем в Сумській області  реєструється незначне зростання захворюваності на ГРІ, а саме -  4231 випадків  проти  4167 на минулому  тижні, що  більше на 1,5%;  епідемічні порогові рівні в районах області не перевищені.  Питома вага дітей становить 68% від загальної кількості захворілих..

З проявами  ГРІ госпіталізовано 265  мешканців області, із них 198  дітей та 67 дорослих.У  10 дітей зареєстровано  тяжкий перебіг захворювання. Одна дитина померла,лабораторно підтверджено грип А.

У трьох  осіб обласного центру виявлені випадки грипоподібного захворювання.

За даними Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Державного закладу «Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України»  рівень захворюваності у нинішній епідсезон на 13,7 % більший, ніж за аналогічний період минулого епідемічного сезону.

Оперативна інформація про захворюваність на гострі             респіраторні інфекції у Сумській області та Україні станом на 19.11.2016 р.

 

У всіх регіонах України показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічні пороги.

За звітний тиждень на грип та ГРВІ в Україні захворіло 160400 осіб, із них 66,7 % - діти віком до 17 років. Показник захворюваності на 2,5 % перевищує показники минулого тижня. Зростає кількість дорослих хворих. Показники захворюваності у дітей до 17 років залишилися на рівні минулого тижня.

Питома вага госпіталізованих серед осіб, які звернулися за медичною допомогою, залишається на рівні милого звітного періоду та становить 3,2 %.

З початку епідемічного сезону вже перехворіло 2,2% населення України.

Найбільше значення у боротьбі з грипом мають профілактичні заходи,  серед яких  суттєвим є вакцинація. Щеплення проти грипу знижують ризик захворіти майже вдвічі. А якщо людина все ж таки захворіла, то хвороба переноситься легше, симптоми вже не такі важкі, ризик ускладнень мінімальний. На сьогодні в Україні зареєстровані та дозволені до застосування такі вакцини: «Ваксігрип Спліт» (Франція) та  «ДжіСі Флю»(Корея). Вакцинацію потрібно проводити кожного року всім.

 

Tizhden-46.xls [33.5 Kb] (cкачиваний: 10)