Станом на 10.09.2015 року в області на гострі кишкові інфекції захворіло 105 осіб

Головне управління Держсанепідслужби у Сумській області повідомляє, що станом на 10.09.2015 року в області на гострі кишкові інфекції захворіло 105 осіб, що на рівні минулого тижня.

Однак захворюваність серед дітей зросла із 47 до 64 випадків, серед захворілих - 13 дітей, які відвідують організовані дитячі колективи. Як показало епідеміологічне розслідування причинно-наслідкового зв’язку захворювання цих дітей з перебуванням у дитячих дошкільних та навчальних закладах не пов’язане.

Незначне поступове зростання захворюваності на ГКІ відбулося  з середини серпня, і дещо більш стрімке - на початку вересня. При проведенні епідеміологічного аналізу причин та умов виникнення випадків захворювання з’ясовано, що з числа всіх випадків гострих кишкових інфекцій, зареєстрованих протягом серпня, 40% - виникли за рахунок харчового чиннику, в т.ч. 39.1% вживання немитих овочів та фруктів, 33% - порушення умов приготування їжі вдома, 17,5% - порушення умов зберігання готових продуктів в домашніх умовах, 7,2% - вживання продуктів з простроченим терміном реалізації.