Головне управління Держсанепідслужби у Сумській області повідомляє, що на тижні, що минув на грип та ГРВІ захворіло 3669 осіб, що на 53 випадки більше ніж на попередньому

Головне управління Держсанепідслужби у Сумській області повідомляє, що на тижні, що минув на грип та ГРВІ  захворіло 3669 осіб, що на 53 випадки  більше ніж на попередньому.  Показник захворюваності на кінець тижня склав 32 випадки на 10 тисяч населення, що на 31% нижче порогового рівня.

До того ж незначне зростання показників захворюваності зареєстровано у Конотопському (на 20%), Краснопільському  та Тростянецькому (відповідно на 1,42 та 1,20%)  районах.

Протягом тижня було госпіталізовано 273 особи (7,4%), 224 з яких  – діти, в т.ч.  хворих з тяжким перебігом ГРВІ, ускладнених пневмонією – 13,  з них 3 випадки – серед дитячого населення.

У поточному епідемічному сезоні 2014-2015рр. з матеріалу від хворих вірусологічною лабораторією ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» серед збудників грипу  а ГРВІ, що циркулюють на території області були ідентифіковані аденовіруси, віруси  респіраторно-синцитіальної інфекції та грипу типу А (H3N2) та  типу В. 

В області проти грипу з числа контингентів підвищеного епідемічного та медичного ризику  було щеплено 3006 осіб. Щеплення, насамперед, проведені працівникам та підопічним інтернатів для дітей та дорослих ( 83,3%),  медичному персоналу лікувально-профілактичних закладів (30,9%) та ін.  Вакцина на  89,6%  придбана за кошти місцевих бюджетів.