Головне управління Держсанепідслужби у Сумській області повідомляє, що показник захворюваності населення області на ГРВІ продовжує закономірно зростати

Головне управління Держсанепідслужби у Сумській області повідомляє, що показник захворюваності населення області на ГРВІ продовжує  закономірно зростати.

За звітний тиждень (з 23.02. по 01.03.2015 року)  в області на ГРВІ захворіло 7723 особи,  що на 1601 більше, ніж попереднього тижня.  Показник захворюваності на 10 тисяч населення  зріс на 26% і становить 68,30, що на 35,93% нижче порогового рівня (106,61).

Порогові рівні захворюваності перевищено у Недригайлівському та Лебединському районах.

Серед дітей захворіло 4942, серед школярів - 2987особи.  Питома вага дітей та школярів від усіх захворілих становить відповідно 64% та 38,7%.

Протягом тижня було госпіталізовано 356 особи (4,6%), 253 з яких  – діти, в т.ч.  хворих з тяжким перебігом ГРВІ, ускладнених пневмонією – 25,  з грипоподібними захворюваннями - 40.

Станом на 27.02.2015 року епідпоріг захворюваності населення на грип та ГРВІ  в цілому по області перевищено не було, проте його вперше за сезон перевищено на 2 адміністративних територіях (Лебединський та Недригайлівський райони). При підвищеній захворюваності у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах  з метою недопущення ускладнення епідемічної ситуації  на поточному тижні згідно розпоряджень відділів управління освіти і науки облдержадміністрації введені обмежувальні заходи. Так, повністю призупинено навчальний процес у 5 закладах (по 1 в Білопільському, Недригайлівському, Конотопському  та 2 – у Краснопільському районах  і частково - у 8 закладах: окремі класи у 1 закладі Білопільського,  Недригайлівського, Краснопільського та у 3 закладах Конотопського районів.

Протягом тижня із 38 зразків досліджуваного матеріалу від хворих було вірусологічною лабораторією ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» було ідентифіковано по 1 результату на аденовірус та грипу типу А (H3N2) і по 3 - респіраторно-синцитіальної інфекції та вірусу грипу типу В. 

 

В області проти грипу з числа контингентів підвищеного епідемічного та медичного ризику  щеплено 3005 осіб. Із числа щеплених, насамперед, це працівники та підопічні інтернатів для дітей та дорослих ( 83,3%),  медичний персонал лікувально-профілактичних закладів (30,9%) та інші. Щеплення на  89,6%  проведені вакциною, придбаною за кошти місцевих бюджетів.