Семінар з медичними працівниками лікувально-профілактичних закладів Роменського району

Семінар з медичними працівниками лікувально-профілактичних закладів Роменського району

 

 

20.02.2015 року за участю начальника відділу організації держепіднагляду Роменського міськрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області Ткаченко О.Н. та провідних спеціалістів Роменської ЦРЛ,  “Центрів первинної медико-санітарної допомоги м. Ромни та Роменського району” проведений семінар з медичними працівниками лікувально-профілактичних закладів району з питань  вимог діючих законодавчих актів з імунопрофілактики, техніки проведення вакцинації БЦЖ та туберкулінодіагностики, можливих несприятливих подій на профілактичні щеплення.

При обговоренні зазначених вище тем,  акцентовано увагу медичних працівників на  активне виявлення несприятливих подій на профілактичні щеплення, дотримання вимог “холодового ланцюга” при транспортуванні, зберіганні та використанні імунобіологічних препаратів та дотримання техніки проведення профілактичних щеплень, в тому числі вакцинації БЦЖ та туберкулінодіагностики, неухильне дотримання Календаря профілактичних щеплень, своєчасне оформлення медичних протипоказів до профілактичних щеплень та актів відмов від щеплень.

В свою чергу, медичні працівники висловили  своє занепокоєння відсутністю імунобіологічних препаратів для проведення профілактичних щеплень та збільшення прошарку невакцинованого населення, що може привести до реєстрації інфекційних захворювань, керованих засобами імунопрофілактики.