Головне управління Держсанепідслужби у Сумській області повідомляє, що на тижні, що минає, відбулося незначне підвищення показника захворюваності населення області на ГРВІ

Головне управління Держсанепідслужби у Сумській області повідомляє, що на тижні, що минає, відбулося незначне підвищення показника захворюваності населення області на ГРВІ до 23,15 випадків на 100 тисяч населення у рамках святкових його коливань. Однак він на 63,17% нижче за пороговий, який згідно розрахунків на цей період становить 62,85.

Як і на попередніх тижнях, епідемічний поріг не перевищено в жодному з міст та районів області.

На поточному тижні в області зареєстровано 2618 випадків ГРВІ, в т.ч. 1564 – серед дітей (59,7% ), що більше ніж на попередньому відповідно на 583 та 265 випадків.

Школярів захворіло 529 особа, що становить 20,2% від усіх захворілих.

 

Протягом тижня було госпіталізовано 210 особа (8,0%), з яких 154 – діти. Госпіталізувалися в т.ч. 15 осіб з тяжким перебігом ГРВІ, ускладненим пневмоніями.

Вірусологічною лабораторією ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Державної санітарно-епідеміологічної служби України» у при дослідженні 2 зразків матеріалу від хворих на ГРВІ, доставленого з лікувально-профілактичних закладів м. Суми підтверджено циркуляцію серед населення вірусів грипу типу В та парагрипу. Дослідження доставлених поточного тижня 35 зразків продовжуються.

В області продовжуюється здійснення профілактичних щеплень проти грипу контингентам підвищеного епідемічного та медичного ризику щодо розвитку захворювання. Всього щеплено 2889 осіб, в т.ч. на поточному тижні - 68. Із числа щеплених, насамперед, працівники та підопічні інтернатних закладів для дітей та дорослих, а також медичний персонал лікувально-профілактичних закладів, діти до 17 років, та інші.