Епідемічна ситуація з гострих кишкових інфекцій в області

на тижні, що минає (протягом 10.09 - 17.09.2014 року) спалахів та групових захворювань на гострі кишкові інфекції (ГКІ), в т.ч. пов’язаних з перебуванням в організованих дитячих колективах, та з харчуванням в закладах громадського харчування не зареєстровано.

Всього виявлено 63  випадки ГКІ, що  на 30 менше, ніж на попередньому тижні. Захворюваність серед дітей традиційно у 2 рази вища, ніж серед дорослих ( 43 випадки проти 20).

         Зареєстровано також 17 не пов’язаних між собою випадків ГКІ серед дітей, які відвідують дитячі дошкільні заклади та школи.  Проте, причин та умов, що призвели до захворювання, пов’язаних з перебуванням в цих закладах, не встановлено.

З метою забезпечення епідемічного благополуччя населення області в період сезонного підйому захворюваності та недопущення епідемічних ускладнень з ГКІ, спеціалістами відокремлених структурних підрозділів Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області та ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» забезпечується вся необхідна протиепідемічна та профілактична робота  згідно  повноважень.