Епідситуація з гострих кишкових інфекцій в області

Епідситуація  з гострих кишкових інфекцій в області

 

На тижні, що минає (протягом 22 - 27.08.2014 року) в містах та районах області спалахів та групових захворювань на гострі кишкові інфекції (ГКІ), в т.ч. пов’язаних з перебуванням в організованих дитячих колективах, та з харчуванням в закладах громадського харчування не зареєстровано.

Всього серед населення області зареєстровано 72 випадків ГКІ проти 86- на попередньому, в т.ч. серед дитячого населення віком 0-17 років – 39  випадків, що становить  54%, серед дорослого – відповідно – 33 або 46% від всіх захворілих.

З числа захворілих дітей 27 випадків або 69% - діти віком до 6 років, з яких 81% –  не відвідують організовані колективи.

У зв’язку з цим принагідно наголошуємо щодо необхідності дотримання правил особистої гігієни в домашніх умовах, технології та термінів приготування і зберігання  харчових продуктів.

        Зареєстровано також 5 поодиноких випадків ГКІ серед дітей, які відвідують дитячі дошкільні заклади. Причин та умов, що призвели до захворювання, з перебуванням в них не встановлено.

З метою забезпечення епідемічного благополуччя населення області  в період незначного сезонного підйому захворюваності з ГКІ та недопущення епідемічних ускладнень, керівникам відокремлених структурних підрозділів Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області та ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» надана вказівка щодо посилення діяльності згідно  повноважень, в т.ч. проведення активної  санітарно-освітньої роботи.