Захворюваність на гострі кишкові інфекції в області характеризується незначним сезонним підйомом

Захворюваність на гострі кишкові інфекції в області  характеризується  незначним сезонним підйомом

 

 

На тижні, що минає ( протягом  19 - 25.06.2014 року) в містах та районах області спалахів та групових захворювань на гострі кишкові інфекції (ГКІ), в т.ч. пов’язаних з перебуванням в організованих колективах, та з харчуванням в закладах громадського харчування не зареєстровано.

 

Всього зареєстровано 48 випадів, в т.ч. серед дитячого населення віком 0-17 років – 28 випадків або майже 58,3%, серед дорослих – відповідно – 20 або 41,7% від всіх захворілих.

 

З числа захворілих дітей 25 випадків (89,3%) становлять діти віком до 6 років, з яких переважно (80%) – ті, які  не відвідують організовані колективи, що відповідає багаторічним тенденціям.

 

Серед захворілих дітей 5 осіб, які відвідують навчально-виховні заклади.  Відповідно до  вимог чинного законодавства причини та умови виникнення кожного з цих випадків ГКІ розслідувані спеціалістами територіальних структурних підрозділів Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області,  впливу умов перебування в закладах з виникненням захворювання не виявлено. Вжиті вичерпні протиепідемічні заходи.

 

З метою забезпечення дієвого контролю та своєчасного реагування відповідно до вимог чинного законодавства України Держсанепідслужбою області протягом року здійснюється щотижневе оперативне стеження за станом захворюваності на ГКІ.