Захворюваність на гострі кишкові інфекції в області характеризується незначним сезонним підйомом

Захворюваність на гострі кишкові інфекції в області  характеризується  незначним сезонним підйомом

 

 

На тижні, що минає (з 29.05. по 04.06.2014 року) в містах та районах області спалахів та групових захворювань на гострі кишкові інфекції (ГКІ), в т.ч. пов’язаних з перебуванням в організованих колективах, та з харчуванням в закладах громадського харчування не зареєстровано.

 

Всього зареєстровано 53 випадки, в т.ч. серед дитячого населення віком 0-17 років - 36 випадок або майже 68%, серед дорослих – відповідно – 17 або 32% від всіх захворілих.

 

З числа захворілих дітей 24 випадків (67%) становлять діти віком до 6 років, з них 75% - не відвідують організовані колективи, що відповідає багаторічним тенденціям.

 

Згідно вимог чинного законодавства причини та умови виникнення кожного випадку ГКІ у дітей з організованих колективів та дорослих, які задіяні у виготовленні та реалізації харчової продукції та готових страв (декретовані контингенти) розслідувані спеціалістами територіальних підрозділів Головного управління Держсанепідслужби у Сумській областей) та вжиті профілактичні заходи згідно повноважень.

 

З метою забезпечення дієвого контролю та своєчасного реагування відповідно до вимог чинного законодавства України Держсанепідслужбою області протягом року здійснюється щотижневе оперативне стеження за станом захворюваності на ГКІ.