Захворюваність на гострі кишкові інфекції в області характеризується незначним сезонним підйомом

Захворюваність на гострі кишкові інфекції в області  характеризується  незначним сезонним підйомом

 

 

На тижні, що минає ( з 22 по 28 травня поточного року ) в містах та районах області спалахів та групових захворювань на гострі кишкові інфекції ( ГКІ ), в т.ч. пов’язаних з перебуванням в організованих колективах, та  з харчуванням в громадських закладах не зареєстровано.

 

Всього  зареєстровано 54 випадки, в т.ч. серед дитячого  населення  віком 0-17 років - 31 випадок або 57,4%, серед  дорослих – відповідно - 23( майже 43% ).

 

З числа захворілих дітей 26 випадків  ( 83,9%)  становлять діти віком до 6 років, з них понад 65% - не відвідують організовані колективи, що відповідає багаторічним тенденціям. 

 

Згідно вимог чинного законодавства причини та умови виникнення кожного випадку ГКІ у дітей з організованих колективів та дорослих, які задіяні у виготовленні та реалізації харчової продукції та готових страв

(декретовані контингенти) розслідувані спеціалістами територіальних підрозділів Головного управління Держсанепідслужби у Сумській областей) та вжиті профілактичні заходи згідно повноважень.

 

З метою забезпечення  дієвого контролю та своєчасного реагування відповідно до вимог чинного законодавства України  Держсанепідслужбою  області  протягом року  здійснюється щотижневе оперативне стеження за станом захворюваності на ГКІ.