Про загострення епідемічної ситуації з COVID-19 в області та заходах з профілактики захворювання

Після короткочасної стабілізації  епідемічної ситуація з  COVID-19 протягом січня – лютого поточного року,  з березня місяця знову почала   зростати кількість захворілих. Протягом першої декади березня зареєстровано 1468 випадків захворювання COVID-19 серед населення області, 43 хворих померло.

Всього з початку епідемії захворіло на гостру респіраторну інфекцію, спричинену SARS-CoV-2, 50154 особи, з  них деякі захворіли повторно.  Подолали хворобу  46829 осіб, 715 хворих померло.

Зважаючи на неблагополучну епідемічну ситуацію з COVID-19 серед населення області та України, можливість поширення нових більш вірулентних штамів  збудника інфекції, з метою зменшення ризиків захворювання,  важливим для кожного пересічного громадянина  залишається виконання  профілактичних заходів: дотримання соціальної дистанції та маскового режиму у громадських місцях, гігієна рук.

Одним з найбільш потужних заходів з профілактики захворювання  є вакцинація проти COVID-19,  яка з 25 лютого розпочалась в Україні та області. Вакцини, які на сьогодні надійшли та будуть поставлятись в Україну, є безпечними та ефективними.  Станом на 11.03.2021року в області вже вакцинувалось близько 700  працівників системи охорони здоров'я, які в першу чергу наражаються на небезпеку захворювання,у тому числі більше ніж  65 працівників ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Також отримав перше щеплення Головний державний санітарний лікар Сумської області  Володимир Збаражський.

На наступних етапах буде виконуватись імунізація осіб з високим та підвищеним ризиками інфікування. Імунізація проти COVID-19 проводиться на добровільній основі, записатись на імунізацію можна у фахівців сімейної медицини.