Захворюваність на гострі кишкові інфекції в області носить спорадичний характер.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції в області носить спорадичний характер.

 

 

На тижні, що минає ( з 12 по 16 травня поточного року ) в містах та районах області спалахів та групових захворювань гострих кишкових інфекцій ( ГКІ ), в т.ч. пов’язаних з перебуванням в організованих колективах, та  з харчуванням в громадських закладах не зареєстровано.

Всього  зареєстровано 31 випадки, в т.ч. серед дитячого  населення  віком 0-17 років - 17 випадків або  майже 55%, серед  дорослих – відповідно - 14(45% ).

15 випадків захворілих ( 88%) серед дітей віком до 6 років становлять діти, які не відвідують організовані колективи, що відповідає багаторічним тенденціям. 

Згідно вимог чинного законодавства причини та умови виникнення кожного випадку ГКІ у дітей з організованих колективів та дорослих, які задіяні у виготовленні та реалізації харчової продукції та готових страв

(декретовані контингенти) розслідувані спеціалістами територіальних підрозділів Головного управління Держсанепідслужби у Сумській областей) та вжиті профілактичні заходи згідно повноважень.

З метою забезпечення  дієвого контролю та своєчасного реагування відповідно до вимог чинного законодавства України  Держсанепідслужбою  області  протягом року  здійснюється щотижневе оперативне стеження за станом захворюваності на ГКІ.