28 КВІТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ

28 КВІТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ

Сьогодні в Сумському обласному центрі контролю та профілактики хвороб  відбулися заходи, присвячені Всесвітньому дню охорони праці.

Цей день був заснований Міжнародною організацією праці (МОП) у 2003 році з метою привернути увагу світової громадськості до питання створення безпечних та здорових умов на робочому місці та інших невирішених проблем охорони праці, а також - наголосити на необхідності вжиття заходів, які б сприяли зниженню травматизму та смертності на виробництві.

Адже, за оцінками МОП, у світі кожного року трапляється понад 270 мільйонів нещасних випадків і захворюваності на виробництві, при цьому щоденно помирають близько 5000 осіб, а за рік - від 2 до 2,3 мільйона осіб.

В Україні День охорони праці також відзначається щорічно 28 квітня, починаючи з 2006 року (згідно Указу Президента України № 685/2006 від 18.08. 2006 р). І сьогодні, коли мільйонам українців доводиться працювати в умовах війни, питання безпеки на робочому місці набуло особливого значення.

З нагоди Всесвітнього дня охорони праці в Сумському обласному центрі контролю та профілактики хвороб було проведено тематичний конкурс дитячого малюнку.

Також зранку 28 квітня усі працівники центру пройшли тренування з правильного користування первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), яке провів інженер з охорони праці Микола Семененко.

Пам’ятайте: перебуваючи на робочому місці, треба бути уважним, відповідальним та дотримуватися правил безпеки праці!

Бережіть себе!